Mobidictum, Türk oyun girişimcilerini dünyanın onlarca ülkesindeki yatırımcılarla buluşturacak

2021’in ilk yarısında 300 milyon dolara yakın yatırım almayı başaran Türk oyun geliştiricileri, şimdi de gözünü Mobidictum Business Network #2 isimli etkinliğe çevirdi. 1-2-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek bu etkinlik, Türk mobil oyun geliştiricileri ile dünyanın onlarca ülkesinden lider yatırımcıları, oyun yayıncılarını ve servis sağlayıcı firmaları ağırlayacak.

Köprü görevi görecek

ABD’de en çok indirilen mobil oyunlar sıralamasında her geçen gün adından daha fazla söz ettiren Türk oyun stüdyoları, yabancı sermayenin de dikkatini çekiyor. “Mobidictum Business Network #2” ise Türk oyun pazarına girmek isteyen, Türkiye’den de yurt dışına iş yapmak isteyen oyun geliştiricileri için bir köprü görevi görecek. Katılımcılar, etkinlik boyunca yatırımcı, oyun yayıncısı ve servis sağlayıcıları ile bire bir görüşme yapma imkanına sahip olacaklar.

Çevrimiçi olacak, uzmanları ağırlayacak

3 gün sürecek “Mobidictum Business Network #2” çevrimiçi olarak yapılacak. events.mobidictum.biz adresi üzerinden biletlerini alan katılımcılar, etkinlikten bir süre önce açılacak çevrimiçi platforma dahil olacaklar. 1 Eylül itibarıyla alanında uzman konuşmacılar kendi alanlarında katılımcılara sunumlar yapacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Bu tarihten itibaren tüm katılımcılar birbirleriyle yarımşar saatlik bire bir görüşme yapabilecekler.

Oyunları sergilemek ücretsiz

Mobil oyunlarını; yatırımcı ve yayıncılara göstermek isteyen oyun stüdyoları, bağımsız oyun geliştiricileri alanında oyunlarını sergileyebiliyorlar. events.mobidictum.biz üzerinden “Indie Zone” alanına giderek başvuru yapan stüdyolar, etkinlikte sanal bir stand açıyorlar ve oyunlarıyla ilgili görselleri ve bilgileri buraya ekliyorlar. Eklenen bilgiler ve mesajlaşma imkanı, bu stüdyoların yeni yatırımcılar ve yayıncılar ile tanışmasını sağlıyor.

Etkinliğin ana sponsoru tüm dünyada milyarlarca oyun indirmesi bulunan Supersonic olarak açıklandı. Etkinliğin diğer sponsorları arasında Anzu, AppsFlyer, Adjust gibi optimizasyon ve pazarlama alanında oyunlara yeni kapılar aralayan firmalar da yer alıyor. Bu isimler dışında Funloop, Tenjin, CrazyLabs, YSO Corp, ConsoliAds, SocialPeta, Kwalee, topOn, TapNation, JoyPac, Alconost, Game Factory, Yodo1 gibi oyun sektörünün tanınan isimleri de etkinliğe hem destek oluyor hem de bu etkinlikte yeni yetenekler arıyor.

Mobidictum’dan mesaj

Mobidictum’un kurucusu ve genel yöneticisi Batuhan Avucan’ın etkinlik hakkındaki yorumları şu şekilde: “İlk etkinlik ile birlikte Türk oyun sektörünün bu tarz bir etkinliğe ne kadar ihtiyacı olduğunu gördük. Türk oyun stüdyoları çok rahat bir şekilde dünyanın farklı bölgelerinden sektörün önde gelen firmalarıyla görüşme imkanı sağladı. İkinci etkinliğimizde aynı misyonda devam edip daha fazla firmayı ağırlamayı planlıyoruz.”

Bir önceki etkinlik göz doldurdu

Mobidictum Business Network #1, 8-9 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlendi. Bu etkinlikte 52 ülkeden 1027 katılımcı yer aldı. Türk oyun geliştiricilerinin yeni bağlantılar kurduğu bu etkinlikte, 33 konuşmacı kendi uzmanlık alanlarında sunumlar yaptı. Bu konuşmalar “Mobidictum Business” kanalında tüm Türk oyun sektörüyle buluştu.

Güncel İçerikler