Twitter, Biletli Spaces özelliğini iOS kullanıcılarının kullanımına açtı

Twitter, Haziran ayında test etmeye başladığı Biletli Spaces özelliğini iOS kullanıcılarının kullanımına sundu.

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, üst düzey kullanıcı deneyimi sunmak için tüm hızıyla çalışmalara devam ediyor. Yakın zamanda popülerleşen Twitter’ın Spaces özelliği için şirket, iOS kullanıcıları için yeni özelliklerini kullanıma sundu.

Twitter, Haziran ayında yaptığı açıklama ise Biletli Spaces ve Super Follows özelliklerinin yakında geleceğini açıklamış ancak tam olarak bir tarih belirtmemişti. 27 Ağustos tarihi itibariyle şirket, Biletli Spaces özelliğini iOS kullanıcılarının kullanımına sundu.

Haziran ayında test edilmeye başlanan bu özelliğe erişebilen kişilerin; 18 yaş üstü en az 3 Spaces oluşturmuş ve binden fazla takipçisi olması gerekiyordu. Şu an için hangi özelliklere sahip kişilerin bu özelliğe erişebildikleri ise belli değil. Ancak henüz sadece iOS’de bulunan bu özellik ile Twitter kullanıcıları, ücretli Spaces biletlerini an itibari ile satın alabiliyor.

İçerik Üreticileri için Komisyonlar

Biletli Spaces’ler ile içerik üreticilerinin maddi bir gelir oluşturabilmesini amaçlayan Twitter, bazı komisyonlar sonrasında gelir sağlayabiliyor. Şirket, uygulama içi satın alma komisyonlarına ek olarak gelirlerinin yüzde 3’ünü komisyon olarak alıyor. Online mağazaların komisyonlarını da düşündüğümüz takdirde içerik üreticileri, net gelirlerinin neredeyse %60’ını elde edebiliyor.

Twitter’dan kazancının 50 bin doları aşması ile farklı bir durumun içerisinde sürüklenen içerik üreticileri, bu sınırdan sonra sadece takipçilerden elde ettiği kazançların yarısını App Store ve Google Play ile paylaşacak. Bunu yüksek komisyonlar nedeniyle Twitter’ın değil, basit bir matematik hesabı ile yaptığımızı hatırlatalım.

Özelliğin tüm kullanıcılar tarafından ne zaman kullanılabileceği ve Android platformlarında ne zaman aktif olacağı ise henüz belli değil. Super Follows özelliğin de aktif olduğunu belirten Twitter, bu özellik hakkında da detaylı hiçbir açıklamada bulunmadı.

Güncel İçerikler