Gazeteciliğe yönelik çalışmalarını ve desteğini genişletmeyi hedefleyen Apple, Haber Ortağı Programı’nı duyurdu

Apple, yayıncılara finansal destek sağlamak ve Apple News kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için Haber Ortağı Programı'nı başlattı.

Teknoloji devi Apple, kullanıcı deneyimine arttırmaya yönelik pek çok hizmetini ve bu yöndeki yeni programlarını duyurmaya devam ediyor. Apple News ile dijital gazeteciliğe adım atan Apple, uygulaması ile kullanıcılara üst düzey bir haber okuma deneyimi sunuyor.

Gazeteciliğe yönelik çalışmalarını ve desteğini genişletmeyi hedefleyen Apple, Haber Ortağı Programı ile bunu sağlayabileceğine inanıyor. Haber Ortağı Programı, Apple News yayıncılarına finansal destek sağlarken kullanıcıların doğru ve güvenilir bilgi erişimi için yayıncıya motivasyon olmasını sağlıyor.

ANF olarak kısaltılan Apple Haber Formatına uygun olacak şekilde haberlerin üretilebileceği Haber Ortağı Programı, Apple News için üst düzey bir okuma deneyimi sağlıyor. Aynı zamanda bu format, tüm Apple cihazlarında sorunsuz bir şekilde ölçeklenebilen içerikler ve sesli haberler oluşturma yetkisi veriyor.

Apple’ın bu haber formatı aynı zamanda reklamları da destekliyor. Bu reklamlar sayesinde elde edilen gelirin yüzde 100’ü ise yayıncıya ait oluyor. ANF içeriklerine yazılarını optimize eden kullanıcıları desteklemek amacıyla Apple, uygulama içi satın alma abonelikleri içinde yüzde 15’lik bir komisyon ile yayıncının karşısına çıkıyor.

27 Ağustos itibariyle başvurulabilen program için Apple’ın Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue şu sözleri söylüyor:

“Apple News kullanıcılarının, yayıncılardan gelen güvenilir bilgilere kolayca erişim sağlaması ilk günden beri önceliğimiz oldu. On yıldan fazla bir süredir Apple olarak, müşterilerimize haber içeriklerine erişmeleri ve bunların keyfini çıkarmaları için birçok yol sunuyoruz. App Store’da dünya çapında düzinelerce ülkeden yüzlerce haber uygulaması ve haber yayıncısı bulunuyor. Yayıncılara içeriklerini sergilemeleri ve milyonlarca Apple News kullanıcısına harika bir deneyim sunmaları için Apple News Format’ı oluşturduk.”

Haber Ortağı Programı, Apple Geliştirici Programı üyesi olan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta güçlü bir Apple News kanalına sahip olunması gerektiğini söyleyen Apple, bu bölgelerin dışında yerel haber üreticileri ve ANF’de yayın yapmayan yayıncıların, RSS yoluyla içeriklerini paylaşabileceğini söylüyor.

Programa dahil olmak isteyen yayıncılar, buradaki bağlantıya tıklayarak Haber Ortağı Programı hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor ve başvuruda bulunabiliyor.

Güncel İçerikler