YouTube, Premium abonelerine Resim içinde Resim desteği sunuyor

YouTube, iOS'in popüler özelliklerinden Resim içinde Resim özelliğini Premium kullanıcıları ile test etmeye başladı.

Popüler video ve eğlence uygulaması YouTube, kullanıcı deneyimini arttırmaya ve yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Uzun bir süre önce iOS 14 ile birlikte gelen Resim içinde Resim (PIP) özelliğini kendi uygulamasına eklemek istediklerini belirten YouTube, Premium üyeleri için bu özelliği test etmeye başladı. Sınırlı bir süre için test edilecek bu özellik için iOS 14 ve üstü bir cihaz gereksinimi duyuyor.

Nasıl Kullanılır?

Öncelikle bu özelliği kullanmak isteyen kişilerin Premium abonesi olması gerektiğini tekrar hatırlatalım. Bu özelliği aktif hale getirmek için:

  1. www.youtube.com/new adresinde girin.
  2. Safari içinde YouTube’u açın ve hesap bilgilerinizi girerek oturum açın.
  3. Ardından “iOS’te Pencere içinde Pencere” başlıklı özelliğin altındaki “Dene” yazısına tıklayın.

Resim içinde Resim özelliğini bu şekilde aktif edebilmek mümkün olsada henüz test edildiğini hatırlatmak gerekiyor. Şayet ki şu an için iPhone’un ekranı kitlendiğinde PiP modunda oynatılan video durduruluyor. Ancak kilit ekranında yer alan medya kontrolleri ile video yeniden başlatılabiliyor.

Ek olarak YouTube’un iPad uygulamasında da aktif olduğu görülüyor. iPad için de yine iOS 14 ve üstü bir işletim sisteminin bulunması gerekiyor. YouTube’un daha eski bir tarihte iOS için PiP özelliğini tüm abonelerine getireceğinin sözünü verdiğini de hatırlatalım.

Premium kullanıcılarına sunulan bu özellik, YouTube’un bahsettiğine göre 31 Ekim 2021’e kadar test edilebilecek gibi görünüyor. Bu tarihten sonra özelliğin tam olarak yayınlanıp yayınlanmayacağı da gizemini koruyor.

Güncel İçerikler