Bulut oyun servisi xCloud, 2021’in sonunda Xbox oyun konsollarına geliyor

Microsoft, bulut oyun servisi Xbox Cloud Gaming'i 2021 yılının sonlarında Xbox konsollarının kullanımına sunacak.

Son dönemlerde artan bulut tabanlı oyun servisleri, internet hızlarına bağlı olarak oyun severler tarafından tercih edilebilen bir servis. Microsoft’un bulut tabanlı oyun servisi olan Xbox Cloud Gaming (xCloud) servisi, bu yılın sonunda Xbox One ve Xbox Series S/X konsollarına geliyor.

Microsoft tarafından yapılan bu duyuru ile Xbox kullanıcıları, xCloud sayesinde büyük depolama isteyen oyunların indirme süreleri beklenmeden oyunları deneyimleyebilecekler. İlk entegrasyon ile 100’den fazla Xbox Game Pass oyun, Xbox kullanıcılarına sunularak oyunların tam olarak indirilmesini beklerken oyunu test edebilecekler.

Aynı zamanda Xbox Cloud Gaming hizmeti, çevrimiçi oyun oynayabilmenize ve multiplayer desteğini de barındırıyor. Örnek verecek olursak, bir oyunun kurulumunu ve indirmesini beklemeden arkadaşınız ile karşılıklı oyunu oynayabileceksiniz.

Hangi oyunlarda xCloud desteğinin yer aldığını Microsoft, Xbox One ve Xbox Series S/X konsollarında bulunan Xbox logosunu bir bulut simgesi ile güncelleyerek kullanıcılarını bilgilendirecek. 1080p ve 60fps’e kadar oyun desteği sunacak Xbox Cloud Gaming, henüz 4K TV’ler için destek sunmuyor.

xCloud oyun hizmetinin pazarlamasını oyun için önizleme şeklinde yapan Microsoft, konsollarda yer almayan bazı oyunlarında gelecekte bulunabildiğini işaret ediyor. Xbox One’da da kullanıma sunulacak bu hizmet ile Microsoft Flight Simulator ve The Medium gibi Xbox Series S/X’e özel yayınlanan oyunların, yakında eski Xbox One konsollarında da mevcut olabileceği anlamına geliyor.

Bu yeni xCloud entegrasyonu, kapsamlı testleri öncesinde bu sonbaharda Xbox Insider kullanıcıların denemesi için açılacak. Testin ayrıntılarını yakın gelecekte paylaşmayı planlayan Microsoft, hizmetin yayınlanma tarihini de belirtmiyor.

Güncel İçerikler