WhatsApp, masaüstü uygulaması için yeni beta programını başlattı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çoklu cihaz desteğinin de bulunduğu ve herkesin kullanabildiği yeni masaüstü beta programını başlattı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimi verdiği önemi arttırmaya ve kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde iPad ve Android tabletler için uygulamasını test eden şirket, herkese açık yeni bir beta programını kullanıma sundu.

WhatsApp’a gelen yeni özelliklerin masaüstüne daha geç gelmesi, şirket için de büyük bir sorun teşkil ediyor olacak ki WhatsApp bu konuyu sonuca bağlayacak bir adım attı. macOS ve Windows kullanıcıları için yayınladığı halka açık betalar ile WhatsApp, en yeni özelliklerin masaüstünde de test edilebilmesini ve böylece standart güncelleme takvimine uyabilecek.

WhatsApp hakkında detaylı bilgi analizi yapan WABetaInfo ise WhatsApp’ın çoklu cihaz desteğini geliştirmeye çalıştığını ve bu adımın, büyük güncelleme için bir parçası olduğunu söylüyor. Ek olarak şirketin, WhatsApp Web ve Masaüstü uygulamalarına odaklandığını da belirtiyor.

Programa kaydolan kullanıcılar resmi beta test kullanıcı adı ile geçiyor ve tüm beta güncellemelerini otomatik olarak alabiliyorlar. Güncel olarak WhatsApp Masaüstü beta programına katılan kişilerin “2.2133.1” versiyonunun kullanıldığını belirtiliyor. Bu beta sürümünde WhatsApp, sesli mesaj kaydederken dalga form tasarımını ve mesajı göndermeden sesi dinleyebilme özelliği test ediliyor.

Ek olarak bu beta sürümünde WhatsApp’ın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı çoklu cihaz desteği de yer alıyor. Hiçbir telefona ihtiyacınız olmadan kullanabildiğiniz bu sürümü eş zamanlı olarak 2 ve daha fazla cihazda da kullanabiliyorsunuz.

Beta programında yer alan kullanıcıların, şirkete kolaylıkla geri bildirimde bulunabildiği de söyleniyor. Bir hatayı bildirmek için kullanıcılardan, WhatsApp Ayarlar menüsünden “Bize Ulaşın” bölümüne gitmesi ve sorunu anlatan bir ekran görüntüsünü paylaşması isteniyor.

WhatsApp’ın masaüstü versiyonu için geliştirdiği beta sürümlerini Windows ve macOS için indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler