Samsung, yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacak

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung Group, yeni endüstrilere liderlik etmek için önümüzdeki üç yıl içinde yarı iletken, biyofarmasötik ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Samsung Group, biyofarmasötik, yapay zeka, yarı iletkenler ve robotik alanındaki faaliyetlerini genişletmek için önümüzdeki üç yıl içinde 206 milyar dolar (240 trilyon won) yatırım yapacağını duyurdu. Şirket, 2023 yılına kadar 40.000 yeni iş fırsatı yaratmayı hedefliyor.

Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung Group bugün yaptığı açıklamada, küresel varlığını genişletmek, yeni endüstrilere liderlik etmek için bu yatırımı yapacağını belirtti. 206 milyar dolarlık yatırım, Samsung Electronics Co. ve Samsung Biologics dahil olmak üzere Samsung ortak kuruluşları tarafından yönetilecek. Samsung’a bağlı kuruluşlar, telekomünikasyon ve robot teknolojisinden kurumsal satın almalara kadar olan alanlarda araştırma ve harcamalara öncülük etmeyi hedefliyor. Şirket, teknolojisini ve pazar liderliğini güçlendirmesi planlanan ortaklıklar ve stratejik satın alma planlarını açıkladı.

Bu haber, Samsung Electronics başkan yardımcısı Jay Y. Lee‘nin 13 Ağustos’ta şartlı tahliyeyle serbest bırakılmasından 11 gün sonra geldi. Lee, eski Başkan Park Geun-hye’ye rüşvet vermekten hapis cezası almış, cezanın %60’ını çektikten sonra, şartlı tahliyeyle serbest bırakılmıştı. Güney Kore’deki yerel basın haberlerinde Lee’nin tahliyesini takiben, büyük bir yatırım haberinin gelebileceği öngörülüyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, ülkenin en büyük holdinginin, yalnızca kendi ülkesi için 180 trilyon won ayırdığı ve bu dönemde şimdiden planlanan 30.000 yeni işe ek olarak 10.000 kişiyi daha işe almayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Samsung Biologics ve Samsung Bioepis, sözleşmeli geliştirme üretim organizasyonu işini genişletmek için inşa halindeki dördüncü fabrikaya ek olarak iki yeni tesis daha kurmayı planlıyor.

Güncel İçerikler