OPPO, MagSafe benzeri kablosuz hızlı şarj cihazı MagVOOC’i duyurdu

Çinli teknoloji devi OPPO, MagSafe benzerliği ile dikkat çeken kablosuz hızlı şarj cihazı MagVOOC'u tanıttı.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi OPPO, yeni nesil teknolojilerini kullanıcıları ile paylaşmaya devam ediyor. 23-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Smart China Expo 2021’e katılan OPPO, MagSafe teknolojisine benzer bir tasarıma sahip kablosuz hızlı şarj cihazı MagVOOC’i tanıttı.

Akıllı telefon ve şarj cihazı arasında hassas bir manyetik hizalama sisteminin yer aldığı MagVOOC, aslına bakıldığında kablosuz powerbank mantığı ile hareket ediyor. Aynı zamanda ultra ince seçeceğinin de bulunduğu MagVOOC, kullanıcılara kolay kullanım ve taşınabilirlik imkanı sunuyor.

Ayrıca OPPO, MagVOOC teknolojisine sahip şarj standını da Smart Chine Expo 2021’de gösterime sundu. Bu cihaz ise standart kablolu şarj mantığına kıyasla hazırlık süresinde yüzde 60’a kadar tasarruf etmenizi de sağlıyor.

Qi standartını destekleyen MagVOOC serisinin powerbankleri, 40W ve 20W olmak üzere 2 farklı seçenek ile kullanıcıları karşılıyor. Daha ince bir tasarım anlayışı ile karşımıza çıkan cihaz 20W sunarken standart MagVOOC, 40W şarj desteği sunuyor. OPPO, MagVOOC desteğinin bulunmayan cihazlarını da unutmuyor. Şirket, bu ürünü ile desteklemeyen akıllı telefonlarına 15W’a kadar şarj desteği sunuyor.

MagVOOC ürünlerinin ne zaman piyasaya çıkacağı veya tam olarak hangi telefonların destekleneceği ise henüz belirlenmiş değil. Fiyat konusunda da bir açıklamada bulunmayan OPPO; Nesnelerin İnterneti ile ilgili daha geniş çalışmalar gerçekleştireceğini, yeni manyetik hızlı şarjı ve araç içi bağlantı teknolojileri ile müşteri deneyimlerini geliştirmeye devam edeceklerini söylüyor.

Smart Chine Expo 2021’de ayrıca yeni araç içi teknolojilerini ve uzun bir süredir beklenen birkaç santimetre uzaktaki bir telefona gün gönderebilen kablosuz şarj sistemi OPPO Air Şarj’ın prototipini sergiledi. Aynı şekilde bu cihaz da katılımcılar tarafından oldukça ilgi gördü.

Güncel İçerikler