Cem Savaş ve Emre Kazan tarafından kurulan Plentific, 100 milyon dolar yatırım aldı

2013 yılında kurulan Londra merkezli emlak yönetim platformu Plentific, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Londra merkezli emlak yönetim platformu Plentific, C Serisi bir turda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2013 yılında kurulan şirket, bugüne kadar toplamda 141 milyon dolar yatırım aldı.

100 milyon dolarlık C Serisi turu, Mubadala Investment Company ve RXR Digital Ventures ile birlikte yeni yatırımcılar Highland Europe ve Brookfield Technology Partners tarafından yönetildi.

2013 yılında Cem Savaş (CEO) ve Emre Kazan (CTO) tarafından kurulan Plentific, ev sahipleri ve müteahhitlere mülklerini yönetmeleri için bir platform; onarım ve bakım çalışmaları sunmak için yerel ticaret yeteneklerinden oluşan bir pazar yeri sunuyor. Yerel ticaret uzmanları ve mülk sahipleri için mülk yönetiminin kolay ve erişilebilir olması gerektiğine inanan ikili, 2013’ten beri geliştirmekte oldukları Plentific platformu ile insanları ve teknolojiyi bir araya getiriyor.

Girişim, dijitalleşmeye uzak olan bu sektörde ağırlıklı olarak onarım ve bakım işlerine odaklanıyor. Şirket, mülk sahipleri için hizmetlerin rekabetçi bir şekilde tedarik edilebileceği bir pazar yeri sağlamasının yanı sıra, müteahhitler için yeni işlere erişim, daha hızlı ödemeler ve eksiksiz bir iş yönetimi akışı sunuyor. C serisi fonlama, müşteri ilişkileri yönetiminin işlevselliğini artırarak her büyüklükteki müteahhiti çekmek amacıyla kullanılacak.

Haziran ayında ABD pazarına önemli bir giriş yapan girişim, yeni finansmanın ardından yapay zeka özellikleri de dahil olmak üzere çok çeşitli ek ürün tekliflerine yatırım yapmayı planlıyor. Türkiye ve ABD’de ofisleri bulunan Plentific, “İngiltere ve Almanya’daki en hızlı büyüyen emlak teknolojisi şirketlerinden biri” olduğunu iddia ediyor.

Güncel İçerikler