Apple, Siri’yi geliştirmek için “Siri Speech Study” adlı uygulamasını yayınladı

Apple, yapay zekası Siri için geliştirdiği ve "Siri Speech Study" adını verdiği yeni uygulamasını App Store üzerinden yayınladı. Uygulamaya sadece davetli kişiler erişebiliyor.

Teknoloji devi Apple, kullanıcıları için geliştirdiği hizmetleri geliştirirken yapay zekasını daha da ileri bir seviyeye taşımak için yeni özellikler çıkarmaya devam ediyor. TechCrunch şirketi aracılığı ile çıkan bir habere göre Apple, sadece davetli kişilerin erişebildiği “Siri Speech Study” adlı uygulamasını yayınladı.

Siri’yi her an geliştirmek ve geri bildirim almak için “Siri Speech Study” uygulaması yayınlayan Apple, maalesef ki sadece davetli kişilerin bu uygulamayı indirebilmesini sağlıyor.

İlk olarak 9 Ağustos tarihinde App Store’da bir Apple hayranı tarafından görüntülenen uygulama 18 Ağustos tarihinde güncellenerek kendini iyice belli etmiş oldu. Siri etkileşimlerini ve geri bildirimlerini gönüllü olarak Apple ile paylaşmanızı sağlıyor. Böylelikle Siri’yi geliştirmek için kullanıcılardan yeni veriler elde edebiliyor.

Uygulama henüz kısıtlı bölgelerde hizmet veriyor. Uygulamanın hizmet verdiği bölgeler arasında; ABD, Kanada, Almanya, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda ve Tayvan yer alıyor. Uygulamanın detaylarına bakıldığında ise kategori olarak Yardımcılar bölümünde bulunuyor ancak uygulamaya yine o kategoriden erişilemiyor.

Uygulamaya erişim sadece uygulamanın direkt bağlantısı ile sağlanabiliyor. Uygulamaya App Store’dan incelemek için tıklayabilirsiniz ancak Apple hesabınızın yukarıda belirtilen bölgelerden birinde olması gerektiğini tekrar hatırlatalım. Ayrıca Apple, uygulamaya girildiğinde bir lisans sözleşmesini kabul etmenizi ve feedback verebilmek için bir kimlik numarası bilgisini sizden istiyor.

TechCrunch şirketine konu hakkında açıklama yapan Apple; uygulamanın, katılımcıların geri bildirimlerini doğrudan Apple ile paylaşmaları için bir yol olduğunu ve çeşitli hizmetlerinde “Siri”yi geliştirmek için kullandıklarını söyledi. Apple, gönüllülerin araştırmaya davet edilmesi gerektiğini ve kullanıcıların uygulamaya kaydolmak için gönüllü olmasının bir yolu olmadığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Apple, uygulamanın nasıl çalıştığını da örneklendiriyor:

“Örneğin, Siri‌ bir isteği anlamazsa veya bir kullanıcıyı yanlış tanımlarsa, kullanıcılar ne sormaya çalıştıklarını veya yanlış tanımlandıkları şeyleri açıklayabilir ve bu durum Apple’a geri bildirilir.”

Ek olarak Apple, hiçbir katılımcı verisinin Apple ile otomatik olarak paylaşılmadığını belirtiyor. Kullanıcıların, uygulama yardımıyla Siri’nin gerçekleştirmediği isteklerin hangilerinin Apple ile paylaşılacağını seçebildiğini de belirtelim.

Güncel İçerikler