Google Takvim, yeni güncellemesi ile nerede çalıştığınızı göstermenize olanak sağlıyor

Google, Takvim uygulamasına eklediği ve çalışacağınız yerin konumunu iş arkadaşlarınız ile paylaşabilmenize imkan tanıyan özelliğinin detaylarını paylaştı.

Popüler arama motoru ve Android işletim sisteminin yürütücüsü Google, dahili uygulamalarına için yeni özelliklerini ekleme devam ediyor. Son güncellemesini Takvim uygulaması için gerçekleştiren Google, COVID-19 ile süre gelen uzaktan çalışma için faydalı bir özelliği uygulamasına dahil ediyor.

Uzaktan çalışmanın arttığı bu pandemi döneminde Google Takvim uygulaması, çalışanların her hafta nerede çalışmayı planladıklarını doğrudan takvimlerinde belirtebilmesini sağlayacak. Bu özellik sayesinde, belirli bir hafta için konum rutini eklemenize ve iş arkadaşlarınızın sizi bir etkinliğe davet ettiklerinde nerede çalıştığınızı bilmenizi sağlayacak.

30 Ağustos tarihinden itibaren Google Workspace kullanıcıları için aktif olacak bu özellik, Google Takvim uygulamasının haftalık takvim bölümünden erişilebilecek. İş konumu olarak eklenebilen konumlar arasında “Ofis”, “Belirtilmemiş” veya “Başka Bir Yer” seçenekleri bulunuyor. Varsayılan olarak kapalı olarak gelecek bu özelliği kullanmak için kullanıcıların takvim ayarlarına erişip bu özelliği etkinleştirmeleri gerekiyor.

Yüz yüze iş birliklerini planlamayı daha da kolaylaştırdığını dile getiren Google, şirket içi planlama ve yönetimi de olumlu bir şekilde değiştireceğini söylüyor. Yeni özelliğini blog sayfasında paylaşan şirket özelliğin; Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, Sivil Toplum Kuruluşları ve G Suite Business kullanıcıları için aktif olacağını belirtiyor.

G Suite Basic, Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials ve Education Fundamentals planlarında bulunan müşteriler ise maalesef ki bu özellikten yararlanamayacak.

Güncel İçerikler