Netflix, iPhone ve iPad’de Uzamsal Ses desteğini kullanıma sundu

Popüler dizi ve film uygulaması Netflix, iOS ve iPadOS için Uzamsal Ses desteğini kullanıma sundu.

Popüler dizi ve film platformu Netflix, kullanıcı deneyimini arttıracak yeni özelliklerini cihazlar ile entegre etmeye devam ediyor. Resmi olarak duyurulmasa da Netflix görevlileri tarafından onaylanan bilgiye göre şirket, iOS ve iPadOS 14 için Uzamsal Ses desteğini eklediklerini belirtiyor.

iOS 14 çalıştıran bir iPhone XS Max sahibinin Netflix uygulamasında Uzamsal Ses’i hissetmesi ve üzerine Reddit’te bunu duyurması ile dikkatler üzerine çekiliyor. Birkaç kullanıcının daha aynı ses kalitesinde dizi ve film izleyebilmesi üzerine 9to5Mac yazarları, Netflix ile iletişime geçerek bu özelliğin yayınlandığını doğruluyor.

Dolby Atmos ile 360 derecelik bir ses deneyimi sunan Uzamsal Ses teknolojisi, iOS ve iPadOS’in kontrol merkezinden yönetilebiliyor. AirPods Pro ve AirPods Max’e özel olarak sunulan Uzamsal Ses desteğini Apple şu sözlerle dile getiriyor:

“Desteklenen bir şovu veya filmi izlerken AirPods Max ve AirPods Pro, büyüleyici surround ses deneyimi yaratmak için uzamsal sesi kullanır. Uzamsal ses, dinamik kafa izlemeyi içerir. Dinamik kafa izleme ile kafanızı çevirseniz veya iPhone’unuzu hareket ettirseniz bile surround ses kanallarını doğru yerde duyarsınız.”

Ayrıca iOS 15, Dolby Atmos dışı içerikler içinde Uzamsal Sesi deneyimleme şansı tanıyarak Uzamsal Ses teknolojisini farklı noktalara taşıyor. Bu sayede AirPoda Pro ve AirPods Max kullanıcılarının hemen hemen her şarkıyı veya videoyu Uzamsal Ses ile dinlemesini sağlıyor.

Netflix uygulamasında Uzamsal Ses desteğini göremiyorsanız App Store’dan en son sürüme güncelleyebilirsiniz. Netflix, açıklamasında bu özelliğin henüz belirli kitlelerce kullanılabildiğini ve zamanla tüm Dünya’ya yayılacağını belirtiyor.

Güncel İçerikler