Microsoft Paint, Windows 11 ile birlikte yenileniyor

Teknoloji devlerinden Microsoft, Paint uygulamasının Windowa 11 ile birlikte yeni bir arayüze kavuşacağını duyurdu.

Bilgisayar kullanan herkesin mutlaka en az bir kez kullandığı, şimdi ki gençlerin bir zamanlar sıkıldıkça açıp resim yaptığı, Windows’un en bilindik uygulaması Paint olsa gerek. Microsoft tarafından geliştirilen bu uygulama, uzun zaman sonra Windows 11 ile beraber tasarımını yeniliyor.

Windows 7’den beri aynı tasarım anlayışı ile bizleri karşılayan Paint uygulamasının yeni arayüzü, koyu mod desteği sunarken pek çok seçenek ve aracı komut satırına taşıyor. Böylelikle Microsoft, sade, şık ve estetik bir uygulama deneyimini kullanıcılarına sunuyor.

Microsoft’un cihazlar ve Windows’tan sorumlu yöneticisi Panos Panay tarafından paylaşılan yeni Paint tasarımı oldukça dikkat çekiyor. Paylaşılan videoda yeni yazı tipi seçicisi, yeni fırçalar ve koyu renk modu açıkça görülebiliyor. Daha dikkatli bakıldığında ise araçların daha kullanışlı hale getirildiği belli oluyor. Hızlı seçim özelliği ile de farklı fırça ve efektleri aynı anda gösteriliyor. Yeni yazı tipi seçicisi de boyut ve hizalama seçeneklerini bir arada barındırıyor.

Windows 10 ile kaldırılması düşünülen Paint için bu karardan vazgeçilmişti. Paint’e gelen bu güncelleme, Windows 7’den hatırlayacağımız kurdele tasarımından itibaren ilk kez bu kadar büyük bir yeniliğe adım attığını söyleyebiliriz.

Microsoft’un by yeni Paint tasarımını ne zaman kullanıma sunacağı belirtilmiş değil. Her ne kadar da olsa Windows 11 çıkmadan tüm kullanıcıların kullanmaları imkansız olsa da Windows Insider kullanıcılarının daha erken bu özelliklere erişebilecekleri kesin.

Güncel İçerikler