Boston Dynamics’in robotu Atlas, parkur performansıyla izleyenleri büyüledi

Birkaç sene önce desteksiz ayakta durmakta bile zorlanan Boston Dynamics'in robotu Atlas, son parkur performansıyla engel tanımadığını kanıtlamış oldu.

Boston Dynamics, ilk kez bir engel parkurunda bir turu neredeyse kusursuz bir şekilde tamamlayan iki robotun videosunu paylaştı.

Video ekibinin her hareketi kaydettiği videoda, iki robottan ilki bir dizi sıralı kontrplak panelde koşuyor, geniş bir boşluktan atlıyor ve merdivenlerden aşağı ve yukarı koşuyor. Diğer robot ise, bir denge çubuğuna atladıktan sonra aynı adımları tersten izliyor. Kirişin üzerinden atlayan iki robot, kusursuz bir şekilde senkronize edilmiş iki ters takla atarak performanslarını havalı bir şekilde bitirdi.

İki Atlas robotu hiçbir ritmi kaçırmadan parkuru tamamladılar, ancak şirkete göre bu rutin geliştirme aylarca sürdü ve robotların davranışlarını değiştirirken ve eylemleri koordine ederken dengelerini koruma yetenekleri test edilmiş oldu.

Boston Dynamics ekibi, bu girişimin tam olarak mükemmel olmadığını söylüyor. İzleyici tarafından fark edilmesi mümkün olmasa da, Atlas robotlardan biri ters taklanın ardından yumruğunu sallarken duraksıyor. Ekranda fark edilmeyen her ayrıntı, Atlas ekibi tarafından dikkatle inceleniyor ve iyileştirme çalışmalarına başlanıyor.

Şirket, robotları engel parkurunda çalıştırmanın neden önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Scott Kuindersma, bir araştırma robotu olan Atlas’ın sınırlarını zorlayabilmesi ve ters takla atabilmesi, Boston Dynamics’teki tüm robotların dönüşen donanım ve yazılım yeniliğini harekete geçiriyor. Nihayetinde robotlar ortalama bir yetişkin insanla aynı düzeyde el becerisi ile çevrelerine yanıt verebilirse uygulama yelpazesi de pratik olarak sınırsız kalacaktır.

Her şeyi bir anda yapmaya çalışmadıklarını belirten Kuindersma, parkurun bir sonraki araştırma problemleriyle başa çıkmak için sağlam bir temel oluşturmalarına izin verdiğini vurguluyor. Boston Dynamics parkuru, Atlas’ın farklı hareketlerde dengesini korumasını ve bir hareketten diğerine sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasını gerektiren tüm aktivitelerine olanak sağlıyor.

Güncel İçerikler