E-ticaret dünyasında yeni bir girişimcilik örneği olan SellerX, 100 milyon euro yatırım aldı

Amazon pazarındaki başarılı şirketleri tek bir çatı altında birleştiren SellerX, 100 milyon euro B serisi yatırım aldığını paylaştı.

Berlin merkezli SellerX, 100 milyon euro B serisi yatırım aldığını duyurdu. Geçtiğimiz hafta duyurulan yatırım haberine göre finansman turu, tüketici odaklı özel sermaye şirketi L Catterton liderliğinde ve mevcut yatırımcılardan Sofina, Cherry Ventures, 83North ve Felix Capital‘ın katılımıyla gerçekleştirildi.

2020 yılında Malte Horeyseck ve Philipp Triebel tarafından Berlin’de kurulan SellerX, Amazon bünyesindeki başarılı şirketleri satın alarak tek bir çatı altında birleştiriyor. Amazon’da onlarca farklı kategoride satış yapan firmaları satın alan SellerX, evcil hayvan malzemelerinden, spor ve DIY araç gereçlerine kadar birçok farklı alanda satış yapıyor. Şirketin şu anda çeşitli sektörlerde 30’dan fazla markası var.

Çin, ABD ve Avrupa’daki markaları satın almaya devam edeceğini belirten bir yaşındaki şirket, son yatırım ile bu sektördeki en yüksek öz sermaye turuna imza atmış oldu.

SellerX, Amazon platformu aracılığıyla satış yapan ve gelecek vadeden küçük ölçekli işletmeler için e-ticaret ekosisteminde yeni bir fırsat oluşturuyor. Özellikle son birkaç yıl içinde kişisel seçim veya zorunluluklar sebebiyle yüz yüze alışverişten vazgeçip online alışveriş platformlarına yönelmek önem kazandı. Tüm bu gelişmelerle birlikte Amazon pazarı da e-ticaret dünyasında önemli bir oyuncu haline geldi.

Şubat 2021’de 46 çalışana sahip olan SellerX, Ağustos 2021 itibariyle 250’nin üzerinde çalışana istihdam sağlayarak önemli bir büyüme sağladı. Girişimin arkasındaki fikrin en başarılı şirketleri bulmak olduğunu söyleyen SellerX kurucu ortağı ve CEO’su Horeyseck, temelde yaptıkları işin Amazon’un daha kaliteli bir pazara sahip olmasına yardımcı olacağını düşündüklerini belirtiyor.

Güncel İçerikler