Araba kiralama girişimi TikTak, 3 milyon dolarlık ilk yatırımını tamamladı

2020 Mayıs ayında İstanbul’da hizmet vermeye başlayan dakikalık araba kiralama girişimi TikTak, mevcut yatırımcısı Hedef Filo’nun liderlik ettiği yatırım turunda aralarında Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcılarından Nevzat Aydın ve Fırat İşbecer’in de dahil olduğu bir grup bireysel yatırımcılardan aldığı yatırımlar ile ilk yatırım turunu tamamladı.

3 milyon dolarlık bu ilk yatırım, seri A turu öncesi organizasyonunun büyümesi ve teknolojik altyapı geliştirmeleri için kullanılacak. Yatırımın turunun değerlemesi ise açıklanmadı.

14 ayda 1 milyon kiralama hizmeti

TikTak, kişileri özgürleştiren ve yaşam kalitelerini artıran, çevreye duyarlı yeni nesil ulaşım çözümü olma misyonuyla kuruldu. İstanbul’da faaliyet gösteren TikTak’ta kullanıcılar tercih ettikleri arabaları istedikleri yerden alıp, hizmet bölgesi içerisinde istedikleri yere bırakabiliyor ve yalnızca kullandıkları dakika üzerinden ücretlendiriliyorlar.

Yarattığı bu esnek kiralama yöntemi 14 ay gibi kısa bir sürede 1 milyon kiralama adedine ulaşan TikTak’ın 450 bin kullanıcısı bulunuyor. 30 farklı marka ve model işle en geniş araç portföyüne sahip araç paylaşım uygulaması olan TikTak, yaklaşık 2.000 araçla İstanbul’da hizmet veriyor.

Kısa sürede Avrupa’nın en büyük 10 araç paylaşım uygulamasından biri haline gelen TikTak, önümüzdeki dönemde farklı marka ve modelleri araç portföyüne katarak yurtiçi ve yurtdışında faaliyet alanını genişletmeye devam edecek.

Elektrikli araçlar ve büyüme planları öne çekildi

TikTak’ın kurucusu Ersan Öztürk, “Bu kadar kısa bir sürede İstanbul’daki kullanıcılarımızdan yoğun ilgi gördük. Bu ilgi bizim büyüme planlarımızı hızlandırma kararı almamıza neden oldu. Ayrıca çevreye duyarlı bir girişim olan TikTak’ın araç portföyüne önümüzdeki dönemde elektrikli araçları da ekleyerek kullanıcılarımızın hizmetine sunacağız” dedi. 30 yaşın altındaki yeni neslin dünya genelinde hem çevreye daha duyarlı olduğunu hem de satın alma kültüründen vazgeçmeye başladığından bahseden Öztürk, bu nedenle TikTak gibi çevreci ve ‘kullandıkça öde’ iş modellerine olan talebin arttığını, TikTak’ın da bu kapsamda önümüzdeki dönemde farklı illerde ve yurtdışında büyüyeceğini sözlerine ekledi.
Basın bülteni ve görseli bilginize sunarız.

Güncel İçerikler