gelal’ın kurucu ortaklarından Mustafa Karataş, girişimden ayrıldığını duyurdu

gelal'ın kurucu ortaklarından Mustafa Karataş, girişim ile yollarını ayırdığını kendi kişisel linkedin hesabı üzerinden duyurdu.

Türkiye girişim ekosistemindeki tüm haberleri olabildiğince sizlerle ara ara paylaşmaya çalışıyoruz. Bol bol yatırım, bazen exit, yeni kurulan girişimler, daha birçok güzel haber ve bazen de ayrılıklar…

Yakından severek takip ettiğimiz girişimlerden biri olan gelal‘ın kurucu ortağı Mustafa Karataş, girişim ile yollarını ayırdığını linkedin hesabı üzerinden duyurdu.

Mustafa Karataş’ın açıklaması:

“Veda 🙂

“Gideceğin yere kargo götür para kazan” fikrinden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz gelal Teknoloji’den bu hafta itibari ile ayrıldığımı duyurmak istiyorum.

Birçok kişi günlerce kargo beklemekten şikayet ederken, gelal binlerce kargoyu aynı gün içinde teslim etti ve nakliye aracı çağırmayı Uber çağırmak kadar hızlı ve pratik hale getirdi. gelal duruşu ve iş modeli sayesinde kargo ve lojistik sektörünün ilk lovemark’ı oldu diyebilirim. Bir fikri hayata geçirmek, gerçekten hiç kolay değil. Ancak ne kadar yorucu olursa olsun, yaptığınız işten keyif alıyorsanız inanın hiç yorgunluk hissetmiyorsunuz. Sektörde 20 yılı geride bırakmışken, bunca yıldır benim için en keyifli olanı lojistiği dijitalleştirmek oldu sanırım.

gelal sayesinde ekosistemde çok değerli insanlarla tanışma fırsatım oldu. Bu süreçte birlikte çalıştığım, fikir üzerinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, iş ortaklarımıza ve ayrıca sürekli desteğinden dolayı Ogeday Topcular ‘a teşekkürlerimi sunarım. 2018 yılından bu yana her adımını birlikte attığım gelal’a ve çalışanlarına bundan sonraki süreçte de başarılar dilerim.

Yakın çevrem sürekli sorduğu için bu girişimden edindiğim tecrübeleri sizlerle de paylaşmak istiyorum.

  1. Alacağınız yatırımın “smart money” olmasına özen gösterin.
  2. Kurucu ortaklar iş paylaşımı yapmalı ve herkes kendi uzmanlık alanına yönelmeli.
  3. Tek bir işe odaklanın. Konfüçyüs’ün bir sözü bu durumu çok güzel ifade ediyor: “Aynı anda iki tavşan kovalayan, ikisini de yakalayamaz.”

Son olarak, tüm girişimcilere ve girişimcilik ruhu taşıyan herkese motivasyon sağlaması için bu parçayı https://lnkd.in/dsVTzk9r armağan etmek istiyorum 🙂

Hoşça kalın.”

Güncel İçerikler