Samsung, yeni nesil akıllı saati Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic’i duyurdu

Samsung, Unpacked etkinliğinde yeni nesil akıllı saatleri olan Watch 4 ve Watch 4 Classic modellerini duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz gün Unpacked etkinliğini düzenlemiş ve yeni Flip3 5G’yi ve Fold3 5G’yi tanıtmıştı. Şirket bu cihazlara ek olarak, 2 yeni akıllı saatini de piyasaya sürdü: Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic.

Önceki nesillere göre tasarımını tamamen yenileyen Samsung; yepyeni bir işlemci, güçlendirilmiş donanım ve daha yüksek çözünürlüklü bir ekran ile kullanıcıları karşılıyor. Galaxy Watch 4, sportif şıklığı arayanların daha çok tercih edebileceği bir model olurken Galaxy Watch 4 Classic, daha klasik saatleri andıran bir tasarım sunuyor.

40mm ve 44mm olmak üzere farklı boyut seçenekleri bulunan Watch 4 modeli alüminyum bir gövdeye sahip iken Watch 4 Classic modeli ise Samsung’un klasik saat tasarımlarına benzer bir gövdeye sahip. 42mm ve 46mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneği sunulan Watch 4 Classic’in gövdesi de paslanmaz çelik olarak belirlenmiş.

Bir akıllı saat için oldukça yüksek bir piksel yoğunluğunun bulunduğu saatte bu değer 330ppi olarak karşımıza çıkıyor. Samsung’un giyilebilir ürünleri için özel tasarladığı 5nm tabanlı Exynos W920 işlemcisinden gücünü alan bu saatler, yeni Wear OS 3 işletim sistemi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. One UI Watch gibi yeni bir kullanıcı arayüzü karşımıza çıkan Samsung, her iki saate de 1.5 GB RAM’e ve 16 GB dahili hafızaya yer veriyor.

Daha gelişmiş sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleriyle dikkat çeken Watch 4 ve Watch 4 Classic, klasik sensörlere ek olarak Samsung BioActive Sensor olarak adlandırılan yeni bir karma sensörü de barındırıyor. Bu sistemde optik kalp hızı sensörü, elektriksel kalp sensörü ve bioelektrik empedans analiz sensörünü bir arada bulunuyor. Ayrıca bu sistem sayesinde saatin gövde kalınlığının biraz daha ince olması sağlanıyor.

Google ile iş birliği içerisine giren Samsung; Spotify, YouTube Music ve daha pek çok popüler uygulamanın akıllı saat uygulamasına erişim imkanı sunuyor. Ayrıca One UI Watch ile de pek çok ekran arayüzü kullanıcıları bekliyor.

1 Eylül tarihinden itibaren ön satışa sunulacak Galaxy Watch4 ve Galaxy Watch4 Classic, 22 Eylül tarihinden itibaren ise resmi satışına başlanacak. 2.199 TL’den başlayan 40mm Watch 4 Classic’in 44mm’lik versiyonu ise 2.399 TL’den satın alınabiliyor. Watch 4 Classic’in 42mm’lik seçeneği 2.799 TL’den, 46mm’lik seçeneği ise 2.999 TL’den tercih edilebiliyor.

Güncel İçerikler