410 milyon dolar yatırım alan Reddit, 10 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Bu yıl yatırım haberleriyle sık sık gündeme gelen Reddit, 410 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Ancak bu miktarın 700 milyon dolara kadar yükselmesi bekleniyor.

Reddit, perşembe günü yaptığı açıklamada Fidelity Investment tarafından yönetilen F serisi finansman turunda 410 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turunun kapanmasının ardından şirketin değerlemesinin yaklaşık 10 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Bu yıl şubat ayında 250 milyon dolarlık yatırımla 6 milyar dolar değerlemeye ulaşan Reddit, bu son finansman turunda miktarın 700 milyon dolara kadar yükselmesini hedefliyor. 2005 yılında kurulan şirket, yeni finansmanın topluluk oluşturmak, site reklamları ile ilgili yeni adımlar atmak ve çalışan sayısını artırmak için kullanılacağını bildirdi. İlerleyen zamanlarda halka açılmayı planlayan Reddit, bugünlerde ırkçı ve cinsiyetçi tartışmalara sebep olan toplulukları bünyesinden temizleyerek önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyor.

Reddit’in kurucu ortağı ve CEO’su Steve Huffman, The New York Times’a verdiği bir röportajda, her iyi şirketin mümkün olduğunda halka açılması gerektiğine dikkat çekti. Huffman, ilerleyen zamanlarda halka açılmayı planladıklarını ancak bunun için kesin bir zaman çizelgesi belirlemediklerini söyledi. Bu kadar kısa sürede yeni bir yatırım turu beklemediklerini söyleyen Huffman, Fidelity Investment’ın reddedemeyecekleri bir teklif sunduğunu belirtti.

Gelirinin çoğunu sitedeki reklamlardan kazanan Reddit, 2021’in ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 192 artışla 100 milyon dolarlık reklam geliri elde ettiğini bildirdi. Platform, şu anda günlük yaklaşık 50 milyon kullanıcıya sahip. Bu son finansmanın ardından şirket, çalışan sayısını ikiye katlayarak 1400 kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Huffman, yeni fonun siteyi ilk kez kullanacaklar için daha kolay hale getirmek ve dünya genelinde büyümesine yardımcı olması için kullanılacağını belirtiyor. Reddit, şeffaflık ve dürüstlükle geleceğe taşınmasına yardımcı olacak operasyonel yapıları geliştirip inşa ettiğine dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler