Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip3 5G’yi duyurdu

Teknoloji devi Samsung, katlanabilir ekrana sahip yeni akıllı cihazı Galaxy Z Flip3 5G'yi Unpacked etkinliğinde tanıttı.

GalaxyAkıllı cihaz teknolojileri ile dikkatleri üzerine çeken Samsung, kullanıcıları için geliştirdiği cihazları paylaşmaya devam ediyor. 11 Ağustos günü gerçekleştirilen Unpacked etkinliği ile şirket, yeni katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip3 5G’yi detaylandırdı.

Büyüyen kapak detayı ile dikkat çeken Z Flip3 5G, 1.9 inç Super AMOLED arka ekran kapağı ile geliyor. Bu ekranın çözünürlüğü ise 260 x 512 piksel. Geçen yılın ZFlip modelinde ise 1.1 inç Super AMOLED arka ekran kapağı yer alıyordu.

6.7 inç ana ekrana sahip Yeni Z Flip3’ün ekranı 2640 x 1080 piksele ve Full HD+ çözünürlüğe sahip. 425ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranın; 120 Hz yenileme hızı, Dynamic AMOLED 2X panel ve 22:9 görüntü oranı gibi özellikleri bulunuyor.

183 gram ağırlığa sahip Z Flip3, geçen seneki Z Flip ile aynı ağırlığa sahip. Akıllı telefonun kalınlığı ise 6.9 milimetre. IPX8 sertifikasıyla suya dayanıklılık sunan telefonun kenarlarında, Samsung’un “şimdiye kadarki en sağlam alüminyum materyalimiz” olarak tanımladığı, Armor Aluminum adlı bir malzeme yer alıyor.

Bu cihazı için 7 farklı renk seçeneği sunan Samsung; krem, yeşil, lavanta ve siyah renklerini mağazalarında barındıracak. Online satış stratejisi uygulayan Samsung, Z Flip3 5G’nin gri, beyaz ve pembe renkleri online mağazalarında yer verecek. Buna ek olarak Z Flip3’ün farklı kapak seçenekleri de bulunuyor.

Ana ekranın üzerinde yer alan kamera 10 megapiksel olarak belirlenmiş. Bu kameranın detaylarına bakıldığında ise f/2.4 lens ve 80 derecelik geniş açılı selfie kamerası dikkat çekiyor. Arkada ise 2 farklı kamera yer alıyor. Bu kameraların ilkinde 12 megapiksele ve f/2.2 lense sahip 123 derecelik ultra geniş açılı bir kamera yer alıyor. Diğerinde ise 12 megapiksele ve f/1.8 lense sahip 78 derecelik geniş açılı bir kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisinden alıyor. Buna ek olarak telefon; 8 GB RAM, 128 GB veya 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği ve 3300 mAh kapasiteli bir batarya ile kullanıcılarını karşılıyor.

OneUI 3 tercih edilen arayüzün arka planında Android 11 yatıyor. Ayrıca Galaxy Flip3 5G’nin kenarına yerleştirilmiş bir adet parmak izi okuyucu da yer alıyor. Telefonun Türkiye fiyatı ise 11.999 TL olarak belirlenmiş. 1 Eylül’den itibaren ön satışa sunulacak telefonun 22 Eylül’den itibaren ise resmi satışı başlayacak.

Güncel İçerikler