Samsung, tablet formlu ekrana sahip Galaxy Z Fold3 5G’yi tanıttı

Samsung, tablet formuna dönüşebilen katlanabilir akıllı telefonu Z Fold3 5G'yi Unfold etkinliğinde tanıttı.

Teknoloji devi Samsung, 11 Ağustos günü düzenlediği Unpacked etkinliği kapsamında yeni akıllı cihazlarını tanıtmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında, Samsung cihazlarına bakıldığında tablet formuna geçebilen Z Fold serisi’nin en yeni üyesi, Z Fold3 5G dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Önceki serilerde olduğu gibi çift ekrana sahip olan telefonun önünde 6.23 inç büyüklüğe, 816×2260 çözünürlüğe ve 25:9 oranına sahip bir ekran yer alıyor. Bu ekranı Samsung, telefonu tablet formunda değilken kullanılması için yerleştiriyor.

Ekran

Z Fold3 5G’nin ana ekranına bakıldığında ise 7.6 inç büyüklük, 1768×2208 çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı ve Super AMOLED olması gibi özellikleri öne çıkıyor. Ayrıca Fold serisinde yaşanan ekran katlanma sorununu çözmeye devam eden Samsung, Z Fold3 ile daha az bir ekran izi sunduğunu söylüyor. Ayrıca Samsung bu telefonun ekranını, Corning Gorilla Glass Victus cam ile üst düzey bir koruma sağlıyor.

Kamera

Arka tarafında 3 farklı kamera yer alan telefonda; her biri 12 MP olan geniş açılı, ultra geniş açılı ve telefoto gibi lensler yer alıyor. Ana kamerası 4K 60fps video çekebilirken HDR 10+’ı da destekliyor. 2 farklı ön kamera bulunan cihazın ana ön kamerası 16 MP çözünürlüğe sahip. Diğer ön kamera ise arka kapakta bulunuyor ve 10 MP çözünürlüğü ile kullanıcıları karşılıyor.

Genel Özellikler

Qualcomm’un Snapdragon 888 5G işlemcisinden gücünü alan Z Fold 3 5G’nin en düşük sürümünde 256 GB depolama alanı ve 12 GB RAM bulunuyor. Bir üst seçeneğindeki ise 512 GB depolama alanı ve 16 GB RAM yer alıyor.

4400mAh kapasiteli bir bataryanın yer aldığı akıllı telefon 25W’a kadar hızlı şarj desteği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. USB 3.2 destekleyen ve USB Type-C girişinin yer aldığı Fold3 5G, kablosuz şarj ve tersine kablosuz şarj gibi özellikleri de barındırıyor. Ek olarak harici S-Pen desteğinin de bu akıllı telefonda da bulunduğunu söyleyelim.

Galaxy Z Fold3 5G, KDV dahil 21.999TL’ye satın alınabilecek. 1 Eylül’den itibaren ön satışa sunulacak Z Fold3, 22 Eylül’den itibaren resmi satışı başlayacak.

Güncel İçerikler