Mesajlaşma uygulaması Signal, kaybolan mesajları standart hale getiriyor

Signal, mesajlaşma gizliliğine önem veren ve sohbet geçmişini minimum tutmak isteyen kullanıcılar için yeni önlemler alıyor.

Şifreli mesajlaşma uygulaması Signal, sohbetlerini gizlemek veya depolama alanından tasarruf etmek isteyen kullanıcılar için yeni önlemler alıyor. Uygulama artık, kaybolan mesajlar için varsayılan bir zamanlayıcı kurulabileceğine izin vereceğini ve bu ayarların yeni başlatılan tüm konuşmalara da otomatik olarak uygulanacağını duyurdu.

Uygulamanın kaybolan mesajlar seçeneği, belirli bir süre sonra hem gönderen hem de alıcı taraf için mesajların sohbetten silinmesini sağlıyor. Aslında Signal, kullanıcıların önceden de zamanlayıcı özelliğini etkinleştirmelerine ve her bir görüşme için belirli bir süre seçmelerine izin veriyordu. Ancak, yeni gelen özellikle artık varsayılan bir kaybolan mesaj zamanlayıcısı ayarlamak mümkün oluyor.

Uygulama, ayrıca mesajlar kaybolmadan önce ne kadar süre kaldığı konusunda da kullanıcıları bilgilendiriyor ve daha fazla seçenek sunuyor. Kullanıcılar, 30 saniye ile 4 hafta arasında bir süre seçerek zamanlayıcıyı ayarlayabiliyorlar.

Signal, kaybolan mesajların kullanıcı arayüzünden tamamen kaybolmadığı konusunda kullanıcıları uyarıyor. Mesajlar kaybolmadan önce alıcı taraf, ekran görüntüsü alabilir veya başka bir kamera kullanarak mesajları kaydedebilir. Signal, bu uyarılara dikkat çekerek kullanıcılara bunun yalnızca sohbet geçmişlerini düzenli ve minimum tutmaları ve depolama alanlarından otomatik olarak tasarruf etmeleri için iyi bir yol olduğunu hatırlatıyor.

Gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması Signal, bu yılın başlarında Facebook’taki skandal yaratan veri paylaşımı politikası değişikliklerinin ardından WhatsApp kullanıcılarını da bünyesine katmayı başarmıştı. Gizliliğe verdiği önem, güçlü özellikleri ve şirketin bağımsızlığı nedeniyle benimsenen uygulama, geçtiğimiz sene aralık ayı itibariyle 20 milyon kullanıcıya sahipti.

Güncel İçerikler