Xiaomi, CyberDog adını verdiği 4 ayaklı robotunu tanıttı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Boston Dynamics'in Spot adlı robotunun benzeri olan ve CyberDog adını verdiği yeni robotunu tanıttı.

Son zamanlarda mobil tarafta satış rekorları elde eden Xiaomi, farklı türden cihazlar ile kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Son duyurusu ile şirket, Boston Dynamics tarafından üretilen robotların benzeri 4 ayaklı bir robot ile karşımıza çıkıyor.

4 ayaklı robot formu ile Xiaomi, güncel trendleri takip ederek böyle bir tasarım tercih ettiği anlaşılıyor. Boston Dynamics tarafından üretilen ve bir süreliğine sosyal medyalarda popülerleşen Spot robotu, geçtiğimiz sene satışa çıkmış, şu anda askeri alandan sağlık alanına kadar çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Ayrıca Spot’un ordu için de test edildiği söyleniyor.

CyberDog için Xiaomi, herhangi bir spesifik kullanım amacı sunmuyor. Tasarımı gereği pek çok amaca hizmet edebileceği vurgulanıyor. Xiaomi hayranları, mühendisleri ve robotik meraklıları için üretildiğini söyleyen şirket, CyberDog robotundan yalnızca 1000 adet üretildiğini söylüyor.

Şirket, satın alan 1000 kullanıcının dört ayaklı robotların gelişimi ve potansiyellerini ilerletebileceklerini umuyor. 9999 yuana satın alınabilen robotun Türkiye fiyatı ise tahmini olarak 13.263 türk lirası olacak. Tabi ki bu fiyata vergiler dahil değil.

Sesli komutlara yanıt verme ve gerçek bir köpek gibi takip etme yeteneklerinin yer aldığı CyberDog, kullanıcılara bir evcil havyan deneyimi sunacak gibi duruyor. Şık tasarımı ile futuristik bir bakış açısı belirleyen Xiaomi, robotunun ters taklalar atabilecek kadar çevik olduğunu söylüyor.

“CyberDog çevresini gerçek zamanlı olarak analiz edebilir, navigasyon haritaları oluşturabilir, hedefini çizebilir ve engellerden kaçınabilir. İnsan duruşu ve yüz tanıma takibi ile birleştiğinde CyberDog, sahibini takip etme ve engellerin etrafından dolanma yeteneğine sahip.”

3,2 m/sn’ye varan hızlara kadar hareket edebildiğini ve sadece 3 kg ağırlığa sahip olduğunu söyleyen şirket, robotun Nvidia’nın Jetson Xavier AI platformu tarafından da desteklendiğini açıklıyor. Bir dizi kamera ve sensörle donatılmış CyberDog, bu sensörler yardımı ile otonom olarak gezinmesini sağlıyor. Sensör ve kameraları detaylandıracak olursak CyberDog’un içerisinde dokunmatik sensörler, bir GPS modülü, ultra geniş açılı balık gözü lens ve derinlik algılama için Intel’in RealSense D450 kamerası yer alıyor.

Mobil uygulaması ile bağlantı kurulabilen robot için Xiaomi, kullanıcıların robotu güncelleştirmeleri için 3 adet USB-C bağlantısı ve 1 adet HTML girişi yerleştirmiş. Bu bağlantı noktaları ile robota lidar sensörleri, panoramik kameralar ve arama ışıkları eklenebiliyor.

Ürünün kullanıcılar tarafından ne amaçlarla kullanılacağı veya iyi bir kullanıcı deneyimi sunup sunmayacağı ise merak konusu. 1000 kişilik test grubundan sonra beklentileri karşılar ise CyberDog, belki de yeni bir neslin başlangıcı olabilir: Dijital Evcil Hayvanlar.

Güncel İçerikler