Muhasebecilik platformu FreshBooks, 130 milyon dolarlık yatırımla 1 milyar değerlemeye ulaştı

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere hizmet veren bulut tabanlı muhasebecilik platformu FreshBooks, 130 milyon dolar yatırımla 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler odaklı muhasebe platformu FreshBooks, 130 milyon dolar yatırım alarak Kanadalı unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı.

Toronto merkezli bir bulut muhasebe yazılımı şirketi olan FreshBooks, bugün yaptığı açıklamada 80,75 milyon dolarlık E serisi finansman ve 50 milyon dolarlık borç finansmanı sağladığını duyurdu. Bugüne dek 200 milyon dolar yatırım alan girişimin öz sermaye finansmanına Accomplice liderlik ederken J.P. Morgan, Gaingels, BMO Technology & Innovation Banking Group ve Manulife da katılım sağladı.

160’tan fazla ülkede 30 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiğini söyleyen 17 yaşındaki girişim, faturalama, harcamalar, ödemeler, bordro ve finansal raporlama gibi şeyleri küçük işletme sahipleri ve müşterileri için kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış bulut tabanlı bir muhasebecilik platformu. FreshBooks, yeni sermayesini satış ve pazarlama, araştırma ve geliştirme ve stratejik satın alımlar geliştirmek için kullanmayı hedefliyor.

2003 yılında FreshBooks’un kurucu ortağı Mike McDerment, küçük bir tasarım ajansı yönetirken profesyonel faturalandırma işlemleri için FreshBooks’un şu anki yazılımını kodlayarak girişimin ilk adımlarını atmış. 2014 yılına kadar kendi kendine finanse eden şirket, Kanada, Hırvatistan, Meksika, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 500 çalışana istihdam sağlıyor.

FreshBooks CEO’su Don Epperson, 2019’daki son finansmandan bu yana pandemi döneminin işletmeleri muhasebe sistemlerini dijitalleştirmeye zorlaması ve daha fazla insanın serbest çalışma seçeneklerine yönelmesi veya kendi girişimini başlatmasıyla, FreshBooks muhasebecilik sistemine olan talebin arttığını belirtiyor.

Epperson, işletme sahiplerinin işlerini dijital olarak yönetme ihtiyacının hızlanmasıyla küçük işletme sahiplerinin muhasebecilerle çalışma şeklinin değiştiğine dikkat çekerek şirketin işletmeleri dijitalde etkinleştirme hedefine olan güvenin bir göstergesi olarak bu finansmanı aldıklarını vurguladı.

Güncel İçerikler