Marvel, Spider-Man koleksiyonu ile NFT dünyasına giriş yaptı

Popüler film üreticisi Marvel, oluşturduğu özel bir Spider-Man koleksiyonu ile NFT dünyasına adım attı.

Bu yılın dijital dünyasındaki en popüler konuları arasında yer alan NFT ile çalışan şirketler duyurulmaya devam ediyor. Bilim kurgu ve aksiyon kategorilerinde popüler filmler çeken Marvel, Spider-Man özel koleksiyonu ile NFT dünyasına adım atıyor.

Non-Fungible Token olarak açılan NFT, Türkçe’de değişimi mümkün olmayan para veya çip olarak tanımlanıyor. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamaması ve türünün tek örneği olması ile dikkat çekiyor. NFT’nin özgün, tek olması ve aynı tür başka bir tokenden bulunmaması takas yolunu da önlüyor. Böylede NFT’ye aktarılan sanat eseri, kolayca doğrulanabiliyor ve kopyalanmasının önüne geçiyor.

5 farklı Spider-Man koleksiyonuyla NFT’ye adım atan Marvel, VeVe iş birliği ile bu dünyaya giriyor. Daha öncesinde böyle bir ortaklığın olacağı sinyallerini veren şirket, şimdi ise tüm dünyaya açıkça satın alınabilir olduğunu söylüyor.

Nadir görülen ve sınırlı sayıda üretilen Spider-Man temalı NFT koleksiyonun başlangıç fiyatı 40 dolar olarak belirlenmiş. Daha az bulunan Ultimate Animated Spider-Man NFT ise yalnızca 1000 sürümde mevcut olacak. Bu sürümün yaklaşık on kat daha pahalı ve nadir olacağını söyleniyor.

VeVe resmi Twitter hesabında açıklamaya göre Marvel, Ağustos ayı sonuna kadar NFT satmaya devam edecek. Buna ek olarak Marvel’in farklı NFT serilerini de yakında piyasaya sürmesi bekleniyor. “Marvel Comics #1” adlı yeni bir koleksiyonun da yakında duyuracağı ve bu koleksiyonda ise ilk Marvel çizgi romanının kapağının beş farklı yorumu yer alacağı söyleniyor.

Güncel İçerikler