Apple, kullanıcılarını iOS 15 geliştirici sürümüne davet ediyor

Teknoloji devi Apple, en yeni yazılımları iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey ve watchOS 8'in test kullanıcı sayısını arttırmayı hedefliyor.

Yazılım ve donanım uyumu ile oldukça iyi bir performans sunan Apple, en yeni mobil yazılımı olan iOS 15’i geliştirmeye devam ediyor. Kararlı sürüme gün geçtikçe daha da yaklaşılan iOS 15 için Apple, bir mail ile kullanıcılarını halka açık iOS 15 beta sürümlerine davet ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 15 beta 4 ile daha kararlı bir iOS sunan Apple, test kullanıcılarının sayısını arttırarak sürümde yer alan sorunları daha hızlı çözümlemeyi hedefliyor. Test kullanıcılarının sayısını arttırarak cihaz ve kullanıcı farklılıkları gibi değişkenler ile yaşanabilecek sorun olasılıklarını daha kolay giderebilecek.

Ek olarak yazılım geliştirici dünyasında da bilindiği gibi geri bildirim sayısının artması, yazılımın daha anlaşılabilir olmasını sağlar. Apple’ın bu mail hamlesi sayesinde geri bildirimlerde artış gösterecek ve yeni iOS çok daha iyi bir deneyim sunacak.

iOS 15, iPadOS 15 ve macOS Monterey ile Apple; FaceTime deneyimini baştan aşağı güncelliyor, SharePlay ile ekran paylaşımının farklı yollarını gösteriyor ve kullanıcıların yaptıkları işlere odaklanmalarını sağlayacak yeni Odak Modu özelliğini kullanıma sunuyor.

Aynı zamanda tamamen yenilenen bir tasarıma sahip olan Safari, kullanıcıların web sitelerindeki deneyimlerini arttırmayı amaçlıyor. Daha fazla alıştırma ve Always on Display için bazı güncellemeler sunan watchOS 8, Bul uygulamana yeni özelliklerde barındırıyor. tvOS 15 ile Apple, AirPods bağlıyken Apple TV+’a Uzamsal Ses ve HomePod mini bağlıyken Stereo Ses desteği sunuyor.

En yeni Apple yazılımlarını kendi cihazınızda test etmek için Apple Beta Software Program sayfasından programa kaydolmanız gerekiyor. Yazılımı nasıl yükleyeceğiniz bilgisi ise sayfaya kaydolduğunuzda veriliyor.

Güncel İçerikler