E-ticaret kişiselleştirme platformu Bluecore, 125 milyon dolar yatırımla 1 milyar değerlemeye ulaştı

Satıcılarının müşteri sadakatini artırmayı hedefleyen e-ticaret kişiselleştirme platformu Bluecore, 125 milyon dolarlık son yatırımıyla unicorn girişimler listesinde yerini aldı.

Dünyanın en hızlı büyüyen perakende markaları için tek seferlik müşterileri uzun ömürlü müşterilere dönüştürmeyi hedefleyen teknoloji şirketi Bluecore, 125 milyon dolarlık E serisi finansman turunu kapattığını duyurdu.

Yazılım firmalarına yatırım yapan fintech Georgian tarafından yönetilen yatırım turuna, mevcut yatırımcılardan FirstMark ve Norwest; yeni yatırımcı Silver Lake Waterman katılım sağladı. Toplamda 225 milyon dolar yatırım alan şirket, 1 milyar değerlemeye ulaşan bir başka firma olarak karşımıza çıkıyor.

Bir e-ticaret kişiselleştirme platformu olan Bluecore, özellikle de pandemi döneminde perakendecilerin birçok ihtiyaçlarını karşılayan bir merkez oldu. Şirket, büyümesini hızlandırdıkça, işe alımları da hızlandı. Mayıs 2020’de 236 çalışanı olan Bluecore, bugün 300’den fazla çalışana istihdam sağlıyor ve bu sayıyı bu yıl içerisinde 400’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

125 milyon dolarlık yatırımı e-ticaret ürün geliştirmesini, yapay zeka ve analitik yatırımlarını hızlandırmak için kullanacağını belirten platform, büyük pazarlama bulutları ve kitlesel pazarlama için oluşturulmuş eski teknolojilerin aksine, çevrimiçi alışveriş dünyası için tasarlandı.

Dijitalin öncelikli olduğu bu dünyada, tek seferlik müşterileri uzun süreli alıcılara dönüştürmenin önemini vurgulayan Bluecore, bunun genel amaçlı sistemler aracılığıyla verimsiz dijital deneyimlerle sonuçlanacağına dikkat çekiyor. Dijital kanallarda satış yapan markaların, özellikle e-ticaret için oluşturulmuş çözümlere ihtiyacının olduğu açıkça görülebiliyor.

Bluecore kurucusu ve CEO’su Fayez Mohamood, satıcıların artık yalnızca diğer markalarla değil, dijital bütün deneyimlerle rekabet ettiği kişisel ticaret çağında olduğumuzu dile getiriyor. Mohamood, Bluecore rolünün her zaman sektördeki değişimleri takip ederek satıcılara devam eden değişim boyunca rehberlik etmek olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler