Bird, toplum güvenliğini sağlamak için scooter hızlarını otomatik sınırlayan bir özellik test ediyor

ABD merkezli paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Bird, Topluluk Güvenlik Bölgeleri'nde scooter hızlarını otomatik sınırlayan yeni bir özellik test ediyor.

Kentsel ulaşım için popüler olan mikromobilite, güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. ABD merkezli paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Bird, toplum güvenliğini sağlamak amacıyla bir adım atıyor.

Topluluk Güvenlik Bölgeleri olarak adlandırılan bölgelerde seyahat ederken, Bird scooterları saatte 8 milden daha hızlı gitmeyecek. Yeni özellik, okul bölgeleri ve yüksek yaya hareketliliği olan merkezlere odaklanıyor. Bu bölgeler, Bird scooter haritalarında açıkça görülebilecek ve sürücülerin rotalarını buna göre planlamasına olanak tanınacak. Kullanıcılar, Bird uygulamasında haritalanmış bu bölgeleri görebilir ve araçlarının neden yavaşladığını öğrenmek istediklerinde uygulamadan açıklama alabilir.

Şirket, bu özelliği ilk olarak Marsilya, Madrid ve Miami‘de pilot uygulamayla test edeceğini duyurdu. Bird, testin sonuçlarına bakarak önümüzdeki haftalarda, küresel olarak faaliyet gösterdiği 250’den fazla şehirde hız sınırlaması getirilen bölgelerde, toplum kuruluşları ve yetkililer ile birlikte çalışacağını belirtti. İlk aşamada, bölgeler okul çevrelerine odaklanacak, ancak özelliğin ilerleyen zamanlarda park ve alışveriş merkezlerinin çevresi gibi yüksek yaya hareketliliği olan bölgeleri de kapsaması bekleniyor.

Bird, hız sınırlarının bireysel sürücülere bağlı olduğu ve hız aşımı riski içeren otomobillerin aksine, şehir merkezlerinde scooterların otomatik olarak yavaşlamaya programlı olduklarını vurguluyor.

Şirket, öncüsü olduğunu iddia ettiği mikromobilite alanındaki diğer temel güvenlik araçlarından da bahsetti. Bird, “Safe Start” kontrol noktası ile 22:00-04:00 arasında binicilerin alkol ve etki altında olmadıklarını doğrulayana kadar scooter kilidini açmalarını engelleyebiliyor.

Vision Zero Network‘ten Jenn Fox, mikromobilitenin gelişen bir endüstri olduğuna değinirken, şehirlere bu ulaşım modunu entegre ederken güvenlik araçlarından yararlanmakta fayda olduğuna değindi. Fox, Bird’ün bu iki özelliği ile topluluk endişelerine yanıt verebilen ve hareketlilik zorluklarını çözebilen teknoloji girişimlerinden biri olduğunu vurguladı.

Güncel İçerikler