Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün yaptığı açıklamayla birlikte açıldıktan sonra sohbetten kaybolan ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol veren “View Once” yani “bir kez görüntüle” özelliğini kullanıma sundu.

Yapılan açıklamada, uygulamaya sahip olan herkesin bu haftadan itibaren bu özelliği kullanabileceğine ve bu özellik hakkında geri bildirim almayı dört gözle beklediklerine yer verildi. “Bir kez görüntüle” seçeneğiyle gönderilen medya, sohbette kaybolmadan önce hedef kitle tarafından bir kez görüntülenebilecek. Açılan medyalar “açıldı” ibaresiyle görünecek.

-Reklam-
QNBEYOND
QNBEYOND
QNBEYOND
QNBEYOND

Şirket, Wi-Fi şifresi gibi gizli kalması istenebilen bilgileri veya bir mağazada denediğiniz kıyafetlerin fotoğraflarını paylaşmak gibi birçok ihtiyaç için yeni özelliğin kullanılabileceğini belirtti. Fotoğraf ve video çekmenin hayatımızda büyük bir yere sahip olduğunu belirten WhatsApp, paylaştığımız her şeyin dijital olarak kalıcı olmasına gerek olmadığını da vurguluyor.

İlk olarak Snapchat ile dünyada ses getiren tek görüntülemeden sonra kaybolan fotoğraf ve video paylaşımı, Instagram ve Messenger gibi diğer sosyal medya platformları tarafından da benimsenmiş ve kullanıcılara sunulmuştu.

Ekran görüntüsü alındığında gönderen tarafa bildirim gitmeyecek

WhatsApp, uygulamada gönderdiğiniz tüm kişisel mesajlarda olduğu gibi, “bir kez görüntüle” medyasının da uçtan uca şifreleme ile korunduğunu, böylece WhatsApp’ın bunları göremeyeceğine de değindi. WhatsApp, yeni özellikle paylaşılan içeriklerin uçtan uca şifreleme ile korunduğunu ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinden kontrol verdiğini belirtse de, alıcı taraf ekran görüntüsü alabilir ve medyayı kaydedebilir. Diğer sosyal medya platformlarının aksine, WhatsApp’ta bir kez görüntüleme ile gönderilen medyaların ekran görüntüsü alındığında, gönderici tarafa buna dair bir bildirim gitmiyor.