350 milyon dolar yatırım alan fintech girişim BharatPe, bu yıl Hindistan’daki 19. unicorn oldu

Hindistan'ın önde gelen fintech girişimlerinden olan BharatPe, 350 milyon dolarlık E serisi yatırım turunu kapatarak bu yıl 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan 19. Hintli girişim oldu.

Yeni Delhi merkezli fintech girişimi BharatPe, Tiger Global liderliğinde 350 milyon dolarlık E serisi yatırım turunu kapatarak 2,85 milyar dolar değerlemeye yükseldiğini duyurdu.

Salı günü duyurulan bu gelişmeyle birlikte BharatPe, 2021 yılında unicorn olmayı başaran 19. Hintli girişim oldu. Hindistan pazarında oldukça atılgan olan Tiger Global, yatırım turuna öncülük ederken, yeni yatırımcılardan Dragoneer Investor Group ve Steadfast Capital; mevcut yatırımcılardan ise Coatue Management, Insight Partners, Sequoia Growth, Ribbit Capital ve Amplo da katılım gerçekleştirdi. Şirket, yeni yatırıma 20 milyon dolar kadar ikincil işlemlerin dahil olduğunu da belirtti.

Dört yaşındaki girişim BharatPe, internet erişiminin dışında kalan işletme sahiplerinin dijital ödemeleri kabul etmesine ve işletme sermayesini güvence altına almasını sağlayan bir hizmet sağlıyor. Mağaza sahiplerine herhangi bir ödeme uygulamasından ücretsiz ödeme alma yetkisi veren şirket, satıcılara Google Pay, PayTm, PhonePe, BHIM ve 150’nin üzerinde diğer UPI (Unified Payment Interface) uygulamalarından ödeme kabul etmek için tek bir QR sunarak ödeme kabulünü basitleştiriyor.

Hindistan, dünyanın ikinci en büyük internet pazarı olsa da, ülkenin çoğu çevrimdışı durumda. Özellikle mahalle dükkanları ve küçük işletmeler internet erişiminin dışında kalıyor. BharatPe, işletme sahiplerine anında kaydolabilme ve banka hesaplarına doğrudan ödeme kabul etmelerine olanak sağlıyor. 130’dan fazla Hindistan şehrinde 7 milyon tüccara hizmet veren girişim, tüccarlara ödemelerinden %12’ye varan faiz kazanma ve ihtiyaç duyduklarında kredi alma esnekliği veriyor.

Bu gelişmeye ek olarak BharatPe, yeni CEO’su olarak Suhail Sameer‘i atadığını duyurdu.

Güncel İçerikler