Twitter, artık Apple ve Google hesabınız ile giriş yapabilmenize olanak sağlıyor

Sosyal medya uygulaması Twitter, kullanıcıların Google ve Apple hesapları giriş yapabilmesini sağlayan yeni giriş özelliklerini duyurdu.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıları için yeni deneyimler sunmaya devam ediyor. Son yıllarda uygulama trendlerinde sıkça gördüğümüz giriş yapma tercihleri arttıran Twitter, artık Apple ve Google hesabınız ile giriş yapabilmenize olanak sağlıyor.

Uygulama içerisinde aynı e-posta adresinin kayıtlı olması durumunda ise Google veya Apple hesapları doğrudan eşleşebiliyor. Genellikle bu tür durumlarda uygulamalarda hata vermesi kullanıcıya kötü bir deneyim sunarken, Twitter bu soruna yaratıcı bir çözüm getiriyor.

Geçtiğimiz aylarda beta sürecinde olan bu özelliklerin artık tüm kullanıcılar tarafından kullanılabildiği belirtiliyor. Özellikler, sadece giriş yapmak değil, aynı zamanda Twitter’a üye olmanıza da imkan sağlıyor.

Google ile giriş yapma seçeneği hem Android hem de iOS cihazlarında sunulurken, Apple ile giriş yapma seçeneği sadece iOS platformlarında bulunuyor. Twitter, uygulamanın web sürümünede de bu iki özelliğin yakında yer alacağını söylüyor. Uygulamanın Mac versiyonu için ise henüz bir açıklama bulunmuyor.

Twitter üzerinden paylaşılan bazı tweetlerde kullanıcılar, Apple ile giriş yaptıklarında şifre değiştiremediklerini söylüyor. Aynı zamanda Apple ile giriş yaparak açılan hesapların Android üzerinden hiçbir şekilde açılamaması kullanıcıya kötü bir deneyim sunuyor. Bu soruna Twitter’ın yakında bir çözüm geliştirmesi ise beklentiler arasında.

Güncel İçerikler