Infra.Market, 125 milyon dolar yatırımla 2,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

İnşaat endüstrisini teknoloji aracılığıyla şekillendirmeyi hedefleyen Infra.Market, 2,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Hindistan merkezli girişim Infra.Market, Tiger Global liderliğinde 125 milyon dolar yatırım alarak 2,5 milyar dolar değerlemeye yükseldiğini açıkladı.

Hindistan’da inşaat ve emlak şirketlerine çimento, hazır beton ve yapı kimyasalları gibi malzemeler tedarik etme ve lojistik sağlama konusunda hizmet veren bir girişim olan Infra.Market, son dokuz ayda üçüncü kez finansman aldığını duyurdu. Bu yılın şubat ayında Tiger Global liderliğinde 100 milyon dolar yatırım alarak unicorn olan girişim, şimdi ise 125 milyon dolarlık yatırımla 2,5 milyar dolar değerlemeye yükselmeyi başardı.

Yapılan açıklamada, yeni finansmanın iç piyasada sermaye artırımı için kullanılacağına yer verildi. Şirket, yeni pazarlara ve yeni kategorilere açılmayı hedefliyor.

Beş yıl önce yolcuğuna başlayan Infra.Market, boya ve çimento üreticileri gibi küçük işletmelerin üretim kalitelerini iyileştirmelerine yardımcı oluyor. Şirket, küçük işletmelerin daha iyi hammadde sağlayabilme konusunda onlara rehberlik edebilecek diğer işletmelerle çalışmalarını sağlayarak inşaat ve emlak kuruluşlarının malzeme tedarik etmesini gelecekte değiştirmeyi hedefliyor.

Infra.Market kurucu ortağı Souvik Sengupta, küçük üreticilerin Hindistan dışındaki müşterilerine ulaşmalarına yardımcı olduklarını da söyledi. Şirket, Bangladeş, Singapur, Dubai ve Malezya’daki müşterilerine hizmet veriyor. Sengupta, Hindistan’ın en büyük çok ürünlü inşaat malzemeleri markasını yaratma vizyonunu geliştirmeye ve inşaat malzemeleri tedarik zincirini küresel olarak dönüştürmeye devam ettiklerine değindi.

Tiger Global Management ortağı Scott Shleifer, yaptığı açıklamada “Infra.Market’teki yatırımımızı ikiye katlamaktan mutluk duyuyoruz. Ekip, olağanüstü bir büyüme gösterdi ve inşaat malzemeleri endüstrisini değiştirmeye devam ediyor” sözlerine yer verdi. Shleifer, özellikle pandemi döneminde geleneksel tedarik zincirlerinin büyük bir değişime uğradığını belirtti.

Güncel İçerikler