Cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğine yönelik veri sağlayan Gapsquare, XpertHR tarafından satın alındı

Şirketlerin etnik köken, cinsiyet ve engellilik durumu gibi değişkenlere dayalı ücret eşitsizliklerinin analizini yapan Gapsquare, XpertHR tarafından satın alındı.

İşletmelerin daha fazla verimlilik elde etmesine ve çalışan katılımını artırmasına yardımcı olan XpertHr, ücret eşitsizliğini analiz eden girişim Gapsquare‘i satın aldığını duyurdu.

İstatiksel analiz, cinsiyet, etnik köken, cinsel yönelim ve engellilik durumu gibi çalışan değişkenlerini tanımlayan Gapsquare, şirketlerin İK uzmanlarına FairPay Pro yazılımı aracılığıyla mevcut ödeme boşlukların hakkında eyleme geçirilebilir bilgiler sağlar. Böylece, ücret farklılıklarının nedenlerini tanımlamış olur ve düzeltici eylemler geliştirir.

Birçok kuruluş için ücret eşitliği ve ücret raporlama şeffaflığının önemine dikkat çeken XpertHR, dünyanın her yerinde işletmelerin, işgücünün değişen gereksinimleri ve beklentileri ile boğuştuklarını belirtiyor. Gapsquare, bu alandaki boşluğa dikkat çekmek ve boşluğu kapatmak için 2017 yılında Dr. Zara Nanu tarafından kurulmuş.

Nanu, Dünya Ekonomik Forumu’nun cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğinin sonlanmasının 217 yıl alacağını belirten raporunu gördükten sonra, girişimin ilk adımlarını atmış. Birleşik Krallık merkezli şirket, bugün dünyada yüz binlerce çalışan için önemli bir değişime öncülük ediyor.

Gapsquare’in değerli çözümleri, deneyim ve uzmanlığının, XpertHR’nin ABD ve Birleşik Krallık’taki uyumluluğunu, ödül tekliflerini ve uygulamalarını güçlendirmesi bekleniyor. XpertHR misyonunun, her kuruluştaki her bir kişi için amaca yönelik iş yerleri yaratmak olduğunu belirten Scott Walker, her iki şirketin de ücretin değerle buluştuğu ve çeşitli yeteneklerin geliştiği bir dünya inşa etmeye çalıştığını vurguladı.

Küresel olarak işletmelerin %80’inden fazlasının ücret açıkları ve ücret eşitliği konusunda yönlendirildiğinin araştırmalarda görülebileceğini işaret eden Dr. Zara Nanu, gelişmiş ücret eşitliği çözümleri sağlamak amacıyla XpertHR bünyesine katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu açıkladı.

Güncel İçerikler