Yabancı madde hasarı sorununa çözümler geliştiren yerli girişim ArgosAI, MV Holding’den yatırım aldı

MV Holding, teknoloji alanlarına yatırım yapma stratejisinin bir parçası olarak, teknoloji girişimi olan ArgosAI’a yatırım yaptı.

Teknolojiye yatırım stratejisinin bir parçası olarak derin teknoloji, yapay zekâ ve oyun sektörlerini radarına alan MV Holding, geçen yılın sonunda Türkiye’nin ilk 3D yazıcı markası ve üreticisi olan Zaxe’ye yatırım yapmıştı.

Özellikle yerli ve milli teknoloji girişimlerini takip edip ve onlara yatırım yaparak Türk girişimcileri desteklemeyi hedefleyen MV Holding, 2021 yılının ilk yatırımını, havacılık sektöründeki en önemli konulardan biri olan yabancı madde hasarı sorununa geliştirdiği görüntü işleme ve yapay zekâ ile çözüm getiren dünyadaki ArgosAI’ye gerçekleştirdi.

MV Holding Yatırımlardan ve İş Geliştirmeden sorumlu Yönetici Direktörü Doğan Kaşıkçı, “Tasarımı ve yazılımı tamamen Türk olan bir ürüne yatırım yapmaktan gurur duyuyoruz. ArgosAI’ın önü açık, derin teknoloji ve yapay zekâ alanında Türkiye’nin ilk unicorn şirketi olacağına inanıyoruz. Bizim ortaklığımızla bu alandaki en büyük marka olma hedefine daha hızlı ulaşacağını düşünüyoruz” dedi. Kaşıkçı, Türk girişimcilere ve firmalarına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

ArgosAI Teknoloji A.Ş., ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren, havaalanlarının airside (hava tarafı) bölgesinde günümüzde manuel olarak yapılan bir çok operasyon için yapay zeka, görüntü işleme ve derin öğrenme temelli otomasyon ürünleri geliştiren ve bu alanda dünyada öncü olan bir Yapay Zeka firmasıdır. Özellikle, havacılık sektöründe oldukça önemli bir sorun olan pist, apron ve taksi yolları üzerinde unutulan, düşen ya da doğa olayları sebebiyle orada yer alan objelerin oluşturduğu FOD-Yabancı Madde Hasarı çözüm üreten dünyadaki tek Yapay Zekâ temelli girişimdir.

Şirketin kurucusu Alphan Karadeniz, “Altı yıl önce kurduğumuz şirketimize MV Holding’den yatırım almaktan çok mutluyuz. Bu yatırım sayesinde küresel boyutta şirketleşmeyi ve yurt dışındaki gelişmiş pazarlara ürünümüzü sunmayı hedefliyoruz. Kuruluşundan günümüze kadar Pist, Apron ve Taksi Yolları otomatik FOD tespiti ve Apron operasyon takibi ürün ailelerini lanse ettik. Bu çözümler şu anda dünyada 4 havalimanında kullanılmaktadır. İş geliştirme ekibimiz, 100’den fazla sivil ve askeri havalimanı ile görüşmelerini sürdürmektedir.” dedi.

Karadeniz, geliştirdikleri ürünün şu anda dünyanın en büyük havalimanlarından birinde test aşamasında olduğunu ve Eylül 2021 sonunda hizmete alınması planlandığını belirtti. Ayrıca, ArgosAI’nin Londra Heathrow Uluslararası Havalimanına sistem kurmayı başararak Birleşik Krallık’a “Yapay Zekâ İhracatı” yaptığını söyledi.

Heathrow Havalimanına kurulumu yapılan ArgosAI’nin A-Fod ürününü Londra Gatwick Havalimanı da kullanmak üzere test talep etmiştir. Gatwick Havalimanına test amaçlı kurulum 0cak 2020’de yapılmış olup 2021 sonunda sistem havalimanının kullanımına sunulacaktır.

Güncel İçerikler