Airtel Africa, 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Afrika'da faaliyet gösteren Airtel Africa'nın yan kuruluşu olan Airtel Mobile Commerce BV, Qatar Holding LLC'den 200 milyon dolar yatırım aldı.

Afrika genelinde 14 ülkede faaliyet gösteren lider telekomünikasyon ve mobil para hizmetleri sağlayıcısı Airtel Africa‘nın bir yan kuruluşu olan Airtel Mobile Commerce BV, Katar Yatırım Otoritesi’ne (QIA) bağlı Qatar Holding LLC‘den 200 milyon dolar yatırım aldı.

Bu yatırımla değerlemesi 2.65 milyar dolara yükselen Airtel Africa, çoğunluk hisselerini elinde tutabilecek, fakat QIA, işlemin tamamlanmasının ardından diğer azınlık yatırımcılarla birlikte AMC BV’de azınlık hissesine sahip olabilecek. QIA, AMV BV yönetim kuruluna “geleneksel bilgi ve azınlık koruma haklarına sahip bir direktör” atama hakkına sahip olacak.

Airtel Africa, 14 Afrika ülkesindeki birçok mobil para operasyonunun holding şirketidir. Mobil para kolu, mobil cüzdan para yatırma ve çekme işlemlerinin yanı sıra ticari ödemeler, sanal kart ve uluslararası para transferi gibi işlemler yapılabilmesine olanak sağlıyor.

Airtel Africa’nın yaptığı açıklamaya göre, bu finansman faaliyet gösterilen ülkelerdeki borçlarını azaltmak, ağ ve satış altyapısına yatırım yapmak için kullanılacak. Şirket, Afrika’da kısıtlı bankacılık altyapıları sebebiyle resmi finansal kuruluşlara sınırlı erişimi olan büyük bir pazara hizmet veren lider bir mobil finansal hizmetler platformudur.

AMC BV, bu yılın mart ayında The Rise Fund tarafından 200 milyon dolarlık, nisan ayında ise Mastercard tarafından 100 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurmuştu.

QIA CEO’su Mansoor bin Ebrahim Al-Mahmoud, “Airtel Money, geleneksel finans hizmetlerine erişimi olmayan müşteriler de dahil olmak üzere ekonomik faaliyeti kolaylaştırmada önemli bir rol oynuyor. Önümüzdeki yıllarda bu çabaları genişletme misyonuna olan inancımız tamdır” açıklamasını yaptı.

Güncel İçerikler