Pazarlama otomasyonu platformu Sendlane, 20 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Müşteri işlemlerinin verilerini sunarak işletmelerin pazarlama yığınını birleştiren pazarlama otomasyonu Sendlane, 20 milyon dolar A serisi yatırım aldığını duyurdu. San Diego merkezli girişim, markalara sadık müşteriler kazandıran bir hizmet sağlıyor.

San Diego merkezli pazarlama otomasyonu platformu Sendlane, perşembe günü yapılan açıklamaya göre A serisi fonlamada Five Elms Capital liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı.

Sendlane, işletmelerin gelirlerini en üst düzeye çıkaran kullanımı kolay ve güvenilir bir sistem sunarak dijital perakendeciler için bir e-posta pazarlama otomasyonu olarak yolcuğuna başlamıştı. Shopify ve WooCommerce gibi ünlü e-ticaret platformları ile bağlantıları olan şirketin vizyonu işletmelere müşteri veya yapılan işletmeler hakkında detaylı veri toplama becerisi sağlayabilmekti.

Sendlane CEO’su Jimmy Kim ve diğer iki kurucu ortak tarafından bu fikrin adımları 2013 yılında atılmış, 2018 yılında ise şirketleştirilmişti. E-posta kampanyaları ve haber bültenlerinden daha fazlasıyla uğraşmak isteyen müşteriler için kendi e-posta pazarlama otomasyonu platformlarını kurmak istediler.

Misyonu müşteri işlemleri boyunca veri sunarak ve işletmelerin pazarlama yığınını birleştirerek veri eşitsizliğini ortadan kaldırmak olan şirket, markalara uzun uygulama döngüleri olmadan sadık ve uzun süreli müşteriler kazandıran bir hizmet sunduğunu belirtiyor.

Şirketin verilerine göre bugün 1700’den fazla e-ticaret şirketi, terk edilmiş alışveriş sepetleri, hangi ürünün daha çok sattığı ve hangi pazarlama kanalının işe yaradığı gibi verileri müşteri sadakatini artırmayı hedefleyerek Sendlane’i kullanıyor.

Şirket, önümüzdeki 12-18 ay içerisinde birçok yeni ürün sürümü beklediğini de vurguluyor. Müşteri verilerini birleştirecek ve öngörüler sağlayacak “Audiences” ile iki yönlü iletişimin ve kampanya düzeyinde ileti göndermenin etkinleştirildiği yepyeni bir SMS ürünü şirketin yakın zamanda tanıtımını yapacağı ürünlerden yalnızca ikisi. Sendlane, misyonuna katılım sağlayacak ve birlikte çalışmaktan heyecan duyacak yeni insanları işe alarak ekibini güçlendirmeyi de hedefliyor.

Güncel İçerikler