Clubhouse, davetiye sistemini sonlandırarak herkese açık hale geliyor

Yakın zamanda Android uygulamasının beta testlerine başlayan Clubhouse, davetiye sistemini kaldıracağını duyurdu. Adından sıklıkla söz ettiren platform, beta sürümünü geride bırakarak yeni bir döneme başlıyor.

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, Clubhouse beta sürümünü tamamlayarak artık herkese açık hale geliyor. Şirket, davet sistemini sonlandıracağını ve bekleme listelerini kaldıracağını duyurdu.

Yaklaşık bir sene önce Clubhouse, davet sistemi aracılığıyla kısa sürede beta sürümünü kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Bu yılın başlarında dikkat çekmeye başlayan ve kısa süre içerisinde teknoloji dünyasının gündemine oturan Clubhouse, “dünyanın her yerinden insanların konuşmak, dinlemek ve birbirlerinden bir şeyler öğrenmek için bir araya geldikleri ses temelli bir sosyal ağ” olarak tanımlanıyor.

Clubhouse kurucu ortakları Paul Davison ve Rohan Seth tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın ocak ayından bu yana büyük ölçüde büyüdüğüne yer verildi. Günlük oda sayısı 50 binden yarım milyona ulaşırken topluluk ve kulüplerin büyüme hızı şaşırtıcı şekilde büyümeye devam ediyor. Clubhouse mayıs ayının ortasında Android’i kullanıma sunmasıyla 10 milyon kişiyi kullanıcıları arasına eklemişti.

Şirket, bütün bu gelişmelerden sonra beta sürümünü sonlandırıp platformu herkese açık hale getirerek yeni bir dönem için hazır ve heyecanlı olduğunu belirtiyor. Böylece, kulüp sahipleri artık bağlantılarını her yere gönderebiliyor ve herkese açık etkinliklere davet sistemi olmaksızın katılım sağlanabiliyor.

Davison ve Seth, “herkesin anlamlı konuşmalara erişimi olmalıdır” diyerek Clubhouse’un her zaman herkese açık olmasını dilediklerini fakat ölçülü büyüme sağlamak amacıyla davet sistemi uygulamanın ilk zamanlar için önemli olduğunu vurguladılar. Şirketin verilerine göre ortalama bir dinleyici Clubhouse’ta günde bir saatten fazla zaman harcıyor. Bunun yanı sıra, insanlar artık yalnızca dinleyici olmakla kalmayıp Clubhouse’ta konuşuyor da. Bunun işlerinin en sevdikleri kısım olduğunu belirten ikili, insan bağlantısı ve canlı sohbetlere dayalı her zaman kendinizi özgür ve rahat hissettiğiniz bir yer inşa etmekten mutluluk duyduklarını belirtiyor.

Güncel İçerikler