Londra merkezli fintech Revolut, 800 milyon dolarlık yeni yatırımla 33 milyar dolar değerlemeye ulaştı

2015 yılında kurulan girişim Revolut, 33 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Avrupa'nın en değerli fintech girişimleri arasında yerini almayı başardı.

Londra merkezli finansal “superapp” girişimi Revolut, 800 milyon dolar E serisi yatırım alarak değerlemesini 33 milyar dolara yükseltmeyi başardığını duyurdu.

2015 yılında kurulan girişim, dünya çapında 16 milyondan fazla kullanıcıya bankacılık, yatırım, para transferi ve diğer para yönetimi hizmetleri sağlıyor. Perşembe günü duyurulan bu yeni fonlama ile şirket, Softbank Vision Fund 2 ve Tiger Global Management ile ilk kez bir araya geldi.

Revolut kurucu ortağı ve CEO’su Nikolay Storonsky, bu finansman turunun şirketi Birleşik Krallık’ın en değerli fintech girişimi yaptığını ve müşterilerin beklentileri için çıtayı yükselten ürünler sunabileceklerine olan güvenini gösterdiğini belirtti. Storonsky, “Global süper uygulamamızın müşterilerimizin başka hiçbir yerde elde edemeyecekleri 10 kat daha iyi değer, 10 kat daha fazla hizmet ve güvenlik sunmasını istiyoruz. İhtiyaçlarınızı en iyi karşılayan ürünü her zaman bulabileceğiniz tek bir uygulamada eksiksiz bir finansal ürün paketi oluşturuyoruz” sözleriyle Revolut’un öncelikleri ve misyonunu açıkladı.

800 milyon dolarlık bu yatırım, Revolut’un ABD’li müşterilerine sunduğu hizmetlerin genişletilmesi ve Hindistan gibi diğer uluslararası pazarlara girişini sağlayarak şirketin büyüme planlarını ilerletmesine zemin hazırlayacak.

SoftBank Yatırım Danışmanları kıdemli yatırımcılarından olan Karol Niewiadomski, Revolut’un Avrupa’nın gelişmekte olan yeni nesil bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden olduğuna inandıklarını ve hizmetlerini küresel olarak yeni pazarlara taşımayı sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

Geçtiğimiz sene 580 milyon dolarlık D serisi yatırım alan Revolut, son zamanlarda önemli bir yükseliş gösteriyor. 2020 yılında 5.5 milyar dolarlık değerlemeye sahip olan şirket, bu son yatırımla değerlemesini 33 milyar dolara yükselterek Avrupa’nın en değerli fintech girişimleri arasına ismini yazdırmayı başardı.

Güncel İçerikler