Sourcegraph, 150 milyon dolar Seri D yatırım aldığını duyurdu

Evrensel kod arama sistemi geliştiren Sourcegraph, 150 milyon dolarlık D serisi yatırımla değerlemesini 2.625 milyar dolara yükseltmeyi başardı.

Geçtiğimiz aralık ayında 50 milyon dolar Seri C yatırım alan Sourcegraph, şimdi ise 150 milyon dolar değerindeki D serisi yatırım turunu kapatarak 2.625 milyar dolar değerlemeye yükseldiğini duyurdu. Andreessen Horowitz öncülüğünde gerçekleştirilen yatırım turuna Insight Partners, Geodesic Capital ve diğer yatırımcılardan da katılım sağlandı.

Sourcegraph, yeniliklere daha hızlı ulaşabilmek için geliştirici ve şirketlere evrensel kod arama sistemleri oluşturuyor. Şirket, “Milyonlarca kod satırına sahip şirket ve geliştiricilere her gün kullandığınız yazılımı oluşturmalarında yardımcı oluyoruz,” diyerek kendisini tanıtıyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Quinn Slack, yaptığı açıklamada her şirkette ve projede kaçınılmaz olarak kod biriktiğinden, şirket veya proje ne kadar büyükse ekibin yaşayacağı sıkıntının da o derecede arttığından bahsediyor. Slack, “En başarılı yazılım ekipleri en büyük sıkıntıları yaşıyor çünkü başarı daha büyük bütçelere ve geniş ufuklara yol açıyor,” diyerek büyük şirketlerin evrensel kod arama sistemlerine ne kadar ihtiyaçları olduklarını vurguluyor. Evrensel kod arama sistemini Google arama motorunun ilk günlerine benzeten Slack, bunu bir “keşif” olarak tanımlıyor ve Sourcegraph kullanmayan çok sayıda geliştiriciye sunabilecekleri çok daha fazla yenilik olduğunu belirtiyor.

Yapılan açıklamada 5 büyük teknoloji devinden (Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google) 3’ünün geliştiricilerinin Sourcegraph’i geçtiğimiz bir yıl içerisinde kullandığı belirtildi. Uber, General Electric ve Plaid ise şirketin diğer müşterileri arasında yer alıyor.

Aralık ayında Sequoia liderliğinde 50 milyon dolar C serisi yatırım alan şirket, hiç bu kadar meşgul olmadıklarını vurguladı. Şirket, önde gelen teknoloji şirketleri, finans kurumları ve devlet kuruluşları gibi birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Yapılan bu yeni yatırımın şirketin yeni ürünlerinin piyasaya sürülmesine, her büyüklük ve ölçüdeki şirketin geliştiricilerine evrensel kod arama sistemlerini tanıtmalarına katkı sağlaması bekleniyor.

Güncel İçerikler