Girişimcilik Dünya Kupası’nın Türkiye birincisi Musixen oldu

2020 yılında Müzik ve eğlence dikeyinde yeni bir global oyuncu olma hedefi ile yola çıkan ve kısa bir zamanda büyük başarı elde eden Musixen, GEN Türkiye Ulusal Organizatörlüğünde ve Habitat Derneği yönetiminde düzenlenen Girişimcilik Dünya Kupası Türkiye Finali’nde birinci oldu.

Dijital performans platformu ve pazar yeri Musixen, Girişimcilik Dünya Kupası’nda (Entrepreneurship World Cup-EWC) Türkiye Birincisi oldu. 2020 yılında Müzik ve eğlence dikeyinde yeni bir global oyuncu olma hedefi ile yola çıkan ve kısa bir zamanda büyük başarı elde eden Musixen, Kasım 2021’de Suudi Arabistan’da gerçekleşecek Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Musixen, biletli etkinlikler, oyunlaştırılmış hediye, kişiselleştirilmiş videolar gibi çeşitli yöntemlerle sanatçılara maddi kazanç elde edebilme imkânı sağlarken, müzik ve eğlence severlerin de gerçek hayata çok yakın bir eğlence deneyimi yaşayıp sosyalleşebildikleri bir dijital performans platformu. Platform aracılığıyla 2020 yılından beri müzisyenler, yaptıkları canlı yayınlarla ve düzenledikleri biletli yayınlarla gelir elde edebilirken aynı zamanda dünyanın her yerinden yeni hayran kitleleri kazanabiliyor. Henüz yolun çok başında binlerce müzisyene iş imkânı sağlayan Musixen’in başarısı, global girişimcilik ekosisteminde önemli bir yeri bulunan Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup-EWC) tarafından taçlandırıldı.

Musixen, 13 Temmuz 2021 tarihinde GEN Türkiye Ulusal Organizatörlüğünde ve Habitat Derneği yönetiminde düzenlenen Girişimcilik Dünya Kupası Türkiye Finali’nde birincilik ödülünü elde etti. 300 başvuru arasından finaldeki 7 girişim arasında en başarılı girişim olarak belirlenen Musixen’in kurucusu Çağrı Bozay, ödülün kendileri için önemini şu sözlerle ifade etti: “Musixen sanatçıların kimseye bağımlı olmadan kendi performansları ile gelir elde edebildikleri, global olarak keşfedilebildikleri, kullanıcıların da zaman mekân fark etmeksizin gönüllerince eğlenip sanatçılarla etkileşime geçebildikleri bir dijital platform. Girişimcilik Dünya Kupası’nda Türkiye Birinciliğini elde etmek ve Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil etmek bizim için çok büyük gurur. Bu ödül global yolculuğumuzda bizim için yeni bir mihenk taşı oldu. GEN Türkiye ulusal organizatörlüğündeki, Habitat Derneği yönetimindeki Girişimcilik Dünya Kupası’nın birbirinden değerli jüri üyelerine de bu ödülü bizlere layık gördükleri için sonsuz teşekkür ederiz.”

DÜNYA FİNALİ KASIM 2021’DE SUUDİ ARABİSTAN’DA

Kasım 2021’de Suudi Arabistan’da gerçekleşecek Girişimcilik Dünya Kupası Dünya Finali’nde (Entrepreneurship World Cup-EWC) ülkemizi temsil hakkı elde eden Musixen’in burada da başarılı olması halinde 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.

Güncel İçerikler