Yüz tanıma uygulaması girişimi AnyVision, 235 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı yüz tanıma uygulaması ve sıcaklık kontrolleri gibi teknolojiler geliştiren İsrail merkezli girişim AnyVision, 235 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurdu.

SoftBank Vision Fund 2 ve Eldridge Industries liderliğinde gerçekleştirilen C serisi yatırım turuna Robert Bosch GmbH, Qualcomm Ventures ve Lightspeed’in de aralarında bulunduğu şirketin daha önceki yatırıcımlarından da katılım sağlandı. Yaklaşık değerlemesi açıklanmayan şirket, 2020’deki son yatırım turundan bu yana kalabalık bir müşteri listesine sahip. 235 milyon dolar değerindeki bu fonlamanın, yapay zeka tabanlı girişimler arasındaki en büyük yatırım turları arasında yerini aldığını söylemek mümkün.

Şirket CEO’su Avi Golan, şirketin yapay zeka tabanlı yüz tanıma teknolojisindeki yeniliklerin güvenlik kameralarını güvenlik sistemine dönüştürmeye yardımcı olduğunu belirtti. Golan, geçtiğimiz yıl SoftBank Vision Fund 2 bünyesindeki yönetici ortağı pozisyonunu AnyVision’daki görevine başlamak üzere terk etmişti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada SoftBank Investment Advisers ortağı Anthony Doeh, yüz tanıma teknolojisinin yeni gelişmekte fakat Batı dünyasında büyük bir potansiyele sahip bir yenilik olduğunu belirtti. Yapılan anlaşmaya göre, Investment Advisers direktörü Amit Lubovsky, AnyVision’ın yönetim kurulunda yer alacak.

AnyVision, birçok yüz tanıma programı geliştiren girişimler gibi geçtiğimiz yıllarda tartışmaların odak noktası olmuştu. 2019 yılında hazırlanan bir raporda AnyVision teknolojisinin Batı Şeria’daki Filistin halkını gözetlemek için İsrail hükümeti tarafından kullanıldığı iddia edilmişti. Şirket, bu iddiaları inkar etse de, M2 girişim koluyla AnyVision’a yatırım yapan Microsoft, hisselerini elden çıkarmayı tercih etmişti. Bu iddialarla itibarı sarsılan şirket, aldığı bu yeni yatırımın sistemlerinin hızını artırmak amacıyla yazılım geliştirme kitlerini iyileştirmek için kullanılacağını belirtti.

Güncel İçerikler