TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var’ın 2021 yılı 5 finalist girişimi belli oldu

10. yılını kutlayan Türkiye'nin en yaygın erken aşama girişimcilik programı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!'ın 2021 dönemi finalistleri, 9 Temmuz'da gerçekleştirilen yarı finalde belli oldu.

Üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmayı amaçlayan Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı‘nın yarı finali 9 Temmuz’da gerçekleştirildi. Yarı finalde, TÜSİAD üyesi iş insanları ve onların uzmanları ile yaklaşık üç ay boyunca çalışan on iki yarı finalist ekip jüri karşısına çıktı.

Yarı final jüri üyeliğini TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İrem Oral Kayacık, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Can Yücaoğlu ve Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın üstlendi. Etkinlikte seçilen beş finalist ekip; 20’şer bin Türk Lirası nakit desteği ve aralarında toplu eposta, bulut sunucu ve çok kanallı müşteri hizmetleri servislerinden oluşan teknoloji destek paketini almaya hak kazandı.

BASF Türkiye’nin ana sponsor, IBM’in eğitim destekçisi, Mazars Denge’nin altın sponsor, Allianz Türkiye, Eczacıbaşı Holding, Ege Palas, UBS AG, ÜNLÜ & Co ve Zorlu Holding’in ise gümüş sponsor olarak desteklediği programın 2021 dönemi finalistleri şunlar oldu:

Biotico: Doğayı kirleten organik atıkları hammadde olarak kullanırak, ithal edilen yüksek maliyetli endüstriyel enzimleri geliştirdiği biyoteknoloji sayesinde yerli ve ucuz şekilde üretir.

Rehberi: Yeşim Sümerkan Toraman, UBS AG Türkiye Temsilcisi

Confarm: Sürdürülebilir bir dünya için tarım sektörüne inovatif bir soluk getirerek evinizden beton meydanlara kadar her yere kurabileceğiniz topraksız tarım teknolojileri geliştirir.

Rehberi: Levent Akgerman, AKG Grubu Başkan Vekili

Epoka: Mobilya satıcılarına oda fotoğraflarındaki mobilyaların değişmesini ve yenilerinin eklenmesini mümkün kılacak bir yapay zeka teknolojisi sunar.

Rehberi: İrem Atay, Green Chemicals Satış ve Pazarlama GMY

Marna: Denizlerdeki plastik kirliliğinin azaltılması için biyo-bozunur yerli doğal ham maddeler kullanarak balıkçılık ve su ürünleri üretiminde kullanılan ağ ve halatları üretir.

Rehberi: Tamer Saka, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı

Quakecom: Deprem anında saha çalışmasına gerek kalmadan enkazdaki kişileri belirler ve afet koordinasyon merkezine anlık olarak ileterek arama kurtarma ekiplerinin ilk 72 saatte etkili çalışmasını sağlar.

Rehberi: Selin Açık, Ege Palas İcra Kurulu Başkanı

TÜSİAD’ta Başkanlık Yapmış İsimler Final Jürisinde

Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 7 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek 2021 Dönemi Finalinde, jüride TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, önceki dönem TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanları Ümit N. Boyner, Cansen Başaran Symes ve Erol Bilecik yer alacak. Final töreninde, seçilecek ekip/ekiplere ödül olarak toplamda 100 bin TL finansman sağlanacak.

Güncel İçerikler