Facebook, aşırılık yanlısı kullanıcıları hedef alan yeni özelliğini tanıttı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Facebook, siber zorbalık ve aşırılık yanlısı kullanıcı ve gönderilerle savaşmak için yeni aldığı bir önlemi hayata geçiriyor. Radikal ve aşırılık içeren gönderi ve hesapları kontrol etmesi için birçok kesim tarafından baskı altında olan Facebook, denemesini yaptığı bu yeni özellik sayesinde bu tür hesaplarla mücadele etmeyi hedefliyor.

Twitter üzerinden Facebook kullanıcılarının yeni özelliğin ekran görüntülerini paylaşmasının ardından, Facebook sözcüsü Andy Stone, bu özelliğin aşırılık ve radikalleşme faaliyetleri ile başa çıkmada yürüttükleri büyük projenin bir parçası olduğunu Twitter üzerinden doğruladı.  Sosyal medya devlerinden olan Facebook, test ettiği bu özellikle kullanıcıların önüne bir bilgi penceresi açıyor ve bir soru yönelterek platform üzerinde “aşırılık yanlısı” olduğunu düşündükleri bir tanıdıkları olup olmadığını soruyor. Aynı zamanda, aşırılık içeren gönderilere maruz kaldığını düşündükleri kullanıcılara da bir uyarıda bulunarak kişilerin dikkatini çekiyor. Kullanıcıların herhangi bir geri bildirimde bulunmayı istemeleri ihtimaline karşın, her iki uyarıda da Facebook Yardım Merkezi‘nin bağlantısı bulunuyor.

Her gün binlerce insan sosyal medya platformlarında ırkçılık ve cinsiyetçilik içeren gönderilere, belirli bir grubu hedef alan ve kötü söylemlerde bulunan kullanıcıların zararlı paylaşımlarına maruz kalıyor. Sosyal medya devlerinden olan Facebook ise hiç şüphesiz bu zararlı paylaşımlara en çok ev sahipliği yapan platformlardan biri oluyor. Şirketin aldığı kararla ilk olarak ABD’de test edilecek olan bu özellik, umuyoruz ki sosyal medya platformlarının içeriğinin temizlenmesine yardımcı olacak yeniliklerden biri olur.

Güncel İçerikler