Endüstriyel IoT teknolojileri üreten yerli girişim Trio Mobil, 212’den Seri A turda yatırım aldı

Almanya, İtalya, Hollanda başta olmak üzere Avrupa'da önemli yer edinmeye başlayan yerli girişim Trio Mobil, Seri A turda 212’den aldığı yatırım ile büyümesini ivmelendirmeyi hedefliyor.

Yeni nesil Endüstriyel IoT teknolojileri üreterek üretim ve perakende sektörlerine yönelik uçtan uca çözümler sunan Trio Mobil‘in dünya çapında 35 ülkede 25.000 üzerinde kurumsal müşterisi ve 300.000’den fazla bağlı cihazı bulunuyor.

Doğrudan edindiğimiz bilgilere göre Trio Mobil, yerli risk sermayesi şirketi 212‘den Seri A turda yatırım aldı. Yatırımın değerlemesi veya miktarı açıklanmadı.

Trio Mobil, geliştirdiği yapay zeka destekli yazılımlar ve akıllı donanımlarla Mercedes, BSH, Ford, Isuzu, Philip Morris, Carrefour gibi birçok global şirketin operasyonlarını dijitalleştirerek iş güvenliği ve verimlilik alanında önemli katkılar sunuyor. Trio Mobil’in Türkiye’de 1.000’in üzerinde tesiste kullanılan, “tak – çalıştır” şeklinde kurulumu yapılan Endüstri 4.0 çözümleri, eski nesil çözümlere kıyasla daha hızlı ve güvenilir uygulanabilirliği ile sektörde farklılaşıyor.

40 kişilik Ar-Ge ekibi ile geliştirilen IoT Platformu ve yapay zeka destekli büyük veri altyapısı ile Trio Mobil, personel ve forklift takipten enerji izlemeye, makine ve üretim takipten kestirimci bakıma kadar 10 farklı modülün tek bir altyapı ve panel ile yönetilmesini sağlıyor.

Bulut tabanlı Trio Mobil IoT Platformu sayesinde, üretim merkezlerinde %90’dan fazla güvenlik ve %20’den fazla verimlilik artışı sağlanabiliyor.

5 yıl içinde global marka olma hedefi

Bu önemli yatırım ile ilgili açıklamada bulunan Trio Mobil CEO’su Nevzat Ataklı, “Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’den çıkan global bir marka olmayı hedefliyoruz, 212 gibi bir yatırımcının desteğini almak bizim için son derece değerli. Endüstri 4.0 gibi tüm dünyanın yarışta olduğu bir alanda öncüler arasındaki pozisyonumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

212’nin Yatırım Direktörü Başar Yenidünya, bu yatırım ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“212 olarak güçlü ekipleri olan, büyük ve adreslenebilir pazarları hedefleyen, yıkıcı ve ölçeklenebilir teknoloji üreten şirketlere yatırım yapıyoruz. Trio Mobil, dijital dönüşümün bu denli önemli olduğu bir zamanda, üretim şirketlerinin büyük bir problemini çözüyor. Deneyimli liderlik ekibi öncülüğünde uluslararası rakiplerinden ayrışan yenilikçi bir yaklaşım sunması nedeniyle, yeni ürünler geliştirmesine ve yurt dışı pazarlarda daha hızlı büyümesine destek olmak için yatırım yapmaya karar verdik. Şirket, dünyada lider bir konuma gelme yolunda ilerliyor ve bu yolculuğun bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz.’’

Güncel İçerikler