Türk oyun şirketi Dream Games, 1 milyar dolar değerleme üzerinden 155 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye, oyun girişimleri tarafındaki başarısını her geçen gün artırıyor. Bu konuyla alakalı en son gelişme ise mobil bulmaca oyunları geliştiren Dream Games tarafında oldu. Geçtiğimiz aylarda 50 milyon dolar seri A yatırım alan Dream Games, şimdi de seri B yatırım aldığını duyurdu.

Türk oyun şirketi açıklanan bilgilere göre, 1 milyar dolar değerlemeyle 155 milyon dolar seri B yatırım aldı. Bu yatırımın Balderton Capital, IVP ve Kora‘nın da katıldığı Index Ventures ve Makers Fund tarafından ortaklaşa yürütüldüğü söyleniyor.

Dream Games’in kurucu ortağı ve CEO’su Soner Aydemir, aldıkları son yatırımın kullanıcı kazanmak için kullanılacağını belirtti. Ayrıca Asya bölgesinin de odak noktası olacağını sözlerine ekledi.

Şirket, birçok mobil oyunun geliştiriciliğini üstleniyor. Ancak iOS ve Android platformunda yer alan Royal Match’ın şirketin odak oyunlarından biri olduğu bu söyleyebiliriz. Mart ayında yayınlanan Royal Match’ın şu anda 6 milyon aktif kullanıcısı ve sadece oyun içi satın alımlardan aylık 20 milyon dolar geliri olduğu belirtiliyor. Bu gelire reklam gelirlerinin dahil olmadığını da ekleyelim.

Mobil oyun reklamları tarafında da Dream Games fark yaratmayı başarıyor. Şirket, oyunlarında reklamlara yer vermediğini, sadece oyun içi satın alımlar ile gelir modeli ürettiğini söylüyor. Bu da daha sağlıklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Peak Games’in eski çalışanları tarafından kurulan Dream Games’e başarılar dileriz.

Güncel İçerikler