Yerli fintech girişim weePay, 15 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Türkiye’de fintech alanında Sanal POS çözümleri sağlayan yerli girişim weePay, iki yatırımcı ile 15 milyon TL değerlemeli yatırım turunu tamamladı.

Türkiye’nin yenilikçi finansal teknoloji girişilmerinden weePay, 3 ay süren turda; Rüz-Gar Enerji ve adı açıklanmayan bir gıda firmasından olmak üzere iki yatırımcıdan 15 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Taraflar arasında sözleşme imzalandı. Rüz-Gar Enerji CEO’su Ali Çiçek, Türkiye’nin öncü gıda firmalarından birinin yönetim kurulu üyelerinden Elif Tipi Kınay, weePay kurucu ortağı ve CEO’su Cihat Değirmenci ve WeePay kurucu ortağı ve CTO’su Selim Destancı‘nın katılımıyla Elestaş Genel Müdürlüğünde imza töreni gerçekleştirildi.

Yatırım alan WeePay, Türkiye’de fintech alanında Sanal POS çözümleri sağlayan yerli bir girişimidir.

weePay; weePOS, weeLink, weeShop, weeMobil ve yakın zamanda yayımlanması planlanan weeClick gibi finansal teknolojiler alanında yeni soluk getiren ürünleri ile biliniyor.
Ayrıca yenilikçi ara yüzü ile kullanıcı deneyimini ön plana çıkaran ve kullanıcılarına gelirlerini arttırmaya yönelik birden fazla istatistik verilerini paylaşan WeePay, hem yurt içi hem yurt dışı ödeme çözümleri sunmanın yanında ödeme yapan kullanıcılar içinde güvenlik sağlıyor.
WeePay’in aldığı yatırımı değerlendiren weePay CTO’su Selim Destancı:

“İki yıl önce fintech alanında yeni bir bakış açısı, yeni ürünler ve açık bankacılık hizmetlerini birleştirme vizyonu ile weePay’i hayata geçirmiştik. Başladığımız günden itibaren belirlediğimiz aylık %33 Ciro büyüme ortalaması gibi önemli kilometre taşlarını çok hızlı geride bıraktık. weePay bugün bir kilometre taşını daha geride bırakarak iki güçlü firmanın desteğini alarak hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyecek, tüm ekosisteme katkı sağlayacaktır. Ayrıca bir sonraki hedef olan globalleşme adımına daha hızlı ve emin bir şekilde yaklaşmış olacağız.” dedi.

Güncel İçerikler