Figopara’dan KOBİ’lerin nakit ihtiyacına hızlı çözüm: Figo Kolay Finansman

Tedarikçi finansmanına aracılık eden FinTech şirketi Figopara, KOBİ'lerin ticari performanslarını objektif kriterlerle puanlayarak daha hızlı ve kolay finansmana ulaşmasını sağlayan Figo Kolay Finansman hizmetini hayata geçirdi.

Firmaların işletme sermayesini genişletmek ve tedarikçi finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan FinTech şirketi Figopara, firmaların ticari performanslarını puanlayarak, finansmana kolay ve hızlı ulaşabilecekleri Figo Kolay Finansman teknolojisini hayata geçirdi.

Şirketlerin elektronik fatura ve elektronik defter verileri ile ticari performanslarını puanlayan Figo Kolay Finansman, bankalardan finansman desteğinin çok hızlı bir şekilde sağlanmasına aracılık ediyor.

5.6 milyon dolar yatırımla veriye dayalı puanlama sistemi

2020 yılında toplamda aldıkları 5.6 milyon dolarlık yatırımı Figo Kolay Finansman’ı devreye almak için kullandıklarını söyleyen Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde KOBİ’lerin ve şirketlerin finansmana erişimi en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıktı. Biz de bu dönemde Figopara kullanıcılarından gelen çözüm talepleri doğrultusunda Figo Kolay Finansman’ı hayata geçirdik” dedi. Geliştirilen teknolojik modelle e-fatura ve e-defter kullanan ticari işletmelerin özel entegratörlerinden e-fatura bilgilerini alarak değerlendirmeye tabi tutulduğunun altını çizen Bahar, sözlerine şöyle devam etti: “Firmaların ticari faaliyetlerinin değerlendirilmesi sonucunda oluşan puana göre tahsil edebilecekleri faturalar için uygun banka teklifleri sunuyoruz. Seçilen banka teklifiyle tahsilat hızlı bir şekilde gerçekleştirilirken, tüm başvuru sürecinin dijital olarak yapılması firmalar için işlemlerin daha da hızlı sonuçlanmasını sağlıyor.”

“2021’de Figo Kolay Finansma’la birlikte 2 milyar TL finansmana aracılık edeceğiz”

Figo Kolay Finansman hizmetinden faydalanmak için firmaların Figopara’ya giriş yaptıktan sonra özel entegratör vasıtasıyla e-fatura ve e-defter bilgilerini Figopara’ya aktarmalarının yeterli olduğunu vurgulayan Bahar, “Bankadan bir kredi almak istediğinizde işletmenizin bilançosuna, gelir-gider kompoziyonuna ve geçmiş kredi performansına bakılır. Figo Kolay Finansman’la işletmenizin sadece ticari faaliyetlerini dikkate alarak bir puanlama yapıyoruz. Böylelikle ticari faaliyetinizin genel performansına bakılarak finansmana daha hızlı erişmenize aracılık ediyoruz.

Figopara ile 4000’in üzerinde KOBİ’nin 1.5 milyar TL’lik finansmanına aracılık ettik. 2021 yılı sonunda bu rakamın Figo Kolay Finansman hizmetimizle birlikte 2 milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz. 2021 yılında bir başka hedefimiz ise tüm üyelerimizi Figo Kolay Finansman sistemine entegre ederek, KOBİ’lerin finansmanına destek olmak için yurtdışında KOBİ’lere sunulan 75 milyon Euro’luk desteği Türkiye’ye getirmek. KOBİ’lerin ticaret finansmanına daha rahat ulaşmaları için yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler