ART Labs: E-ticaret sitelerine Artırılmış Gerçeklik teknolojisi sunan girişim

Hiçbir teknoloji artırılmış gerçeklikten daha üstün değildir; bu teknoloji 2 boyutlu ve 3 boyutlu dünya arasındaki köprüdür ve buna daha önce hiç sahip olmadık‘ – Paul McDonagh-Smith, Dijital Yetenek Lideri, Massachusetts Institute of Technology

Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle geleceğin nasıl olacağını hiç merak ettiniz mi? Daha da önemlisi, günlük hayatımıza ne gibi bir etkisi olacağını? Artırılmış gerçeklik, son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyor ve insanlara yenilikçi yollarla etkileşim kurma şansı sunuyor. Öte yandan, teknoloji devleri her geçen gün artırılmış gerçeklik teknolojisine önemli yatırımlar yaparak daha kaliteli ve interaktif kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Artırılmış gerçeklik (AR) uzun süredir hayatımızın içinde, ancak günlük hayatımızın her alanında yer almaya başlaması da oldukça heyecan verici. Bu teknoloji, insan-çevre etkileşiminde adeta bir devrim yaratıyor. Sahip olduğumuz her mobil cihaz, telefon, tablet ve yakın zamanda üretilmeye başlanan AR gözlükler; gördüğümüz her şeyi hatta görmediklerimizi bile gerçek gibi yansıtan bir ekrana dönüştürmekte.

Son zamanlarda yayınlanan Snapchat AR raporuna göre, kullanıcıların %75’i artırılmış gerçeklik teknolojisinin önümüzdeki 5 yıl içinde çok daha faydalı ve yaygın olacağına inanıyor. Gartner ise hali hazırda 100 milyondan fazla insanın çevrimiçi satın alma süreçlerinde AR teknolojisinden faydalandığını ifade ediyor. Kullanım alanları düşünüldüğünde ise hayatın her alanına uygulanabileceğine hiç şüphe yok! Bu yüzden artırılmış gerçekliğin ne olduğunu ve nereye gittiğini daha iyi açıklamak istedim. Ayrıca artırılmış gerçekliğin etkileyebileceği potansiyel sektörler ile derin teknoloji şirketi ART Labs‘in devam etmekte olan projelerinden ve kullanım alanlarından bahsettim.

ART Labs: Günlük Yaşam Kalitesini Artırmak için Artırılmış Gerçeklik

ART Labs, merkezi İstanbul’da bulunan artırılmış gerçeklik (AR) tabanlı bir derin teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteriyor. E-ticaret mağazaları, pazar yerleri, restoranlar ve çeşitli uygulamalar için en iyi AR deneyimini sunmayı hedefleyen şirket, KWORKS’un katkıları ve TÜBİTAK 1512 BiGG desteği ile 2019 yılında kuruldu. Devamında ise UNVEST (Koç Üniversitesi), Kültepe Yatırım, EGİAD Melekleri gibi yatırımcıların yanı sıra Türkiye’den ve yurtdışından birçok melek yatırımcı tarafından fonlandı. Şirketin vizyonu, yenilikçi teknolojileri insanların günlük hayatına sokarak yaşam kalitesini artırmak. Paydaşları için tüm süreci sürtünmesiz, hızlı ve kolay hale getirmek için Artırılmış Gerçeklik (AR), Yapay Zeka (AI) ve bilgisayar görüşü (computer vision) gibi üst düzey teknolojiler kullanıyor.

Sürecin hızı, kolaylığı ve kapsayıcılığı da düşünüldüğünde; kullanıcıları büyüleyecek bir deneyim yaratmak için kapısı çalınması gereken en güçlü AR şirketinin ART Labs olduğunu söylemek mümkün. Kolay entegrasyonun yanı sıra, 3D ürün görselleri üretimini yapay zeka ve bulut tabanlı sistemleri sayesinde dakikalar içinde çözüyor. Sürekli olarak farklı sektörlere yeni yaklaşımlar geliştiriyor; teknolojideki son gelişmeleri profesyonel teknoloji ve iş geliştirme takımıyla takip ediyor ve uyguluyor. ART Labs, iş hedeflerinizi yeni ve yaratıcı artırılmış gerçeklik çözümleriyle mükemmel şekilde eşleştirecek birikime sahip. Açıkça söylemek gerekirse, ART Labs, yaratıcı çözümlerle bulunduğunuz pazarda önemli bir pay elde etmenize yardımcı olacak.

ART Labs websitenizdeki tüm ürünleri hızlı, sürtünmesiz ve kodlama gerektirmeden 3D görseller ve artırılmış gerçeklik ile sunmanızı sağlıyor. Bu sayede müşterileriniz markanıza her zaman, her yerde, platformlar arası uyumluluğa sahip cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar aracılığıyla erişebiliyorlar. ART Labs yalnızca websitelerini değil, iOS ve Android uygulamalarına entegrasyonu da sağlıyor. Çok yakında Shopify ve Google reklamlarında da yer edinmeye hazırlanıyor. ART Labs’in tak ve çalıştır teknolojisi, e-ticaret yapan şirketlerin satış dönüşümlerini artırması ve iade oranlarını düşürmesi için en hızlı ve kolay yol olduğunu söylemeliyiz.

AR Mobilya çözümü

AR ile e-ticaret çözümü, çevrimiçi mobilya alışverişini fütüristik bir deneyim haline getiriyor. ART Labs, iş ortaklarına kanepe ve yatakların güzel resimlerinin bulunduğu bir web sitesinden daha fazlasını vaadediyor.

Mobilya alışverişi yaparken aklınızdan geçen tüm soruları düşünün: Alacağım koltuk odaya sığacak mı? Halı ile mobilyalar uyumlu olacak mı? Masanın gerçek boyutu nedir? İşte tam bu noktada satın almak istediğiniz kanepeyi oturma odanızda görme olanağı veren bir alışveriş deneyimine kim hayır der? ART Labs yenilikçi teknolojisiyle e-ticaretin en büyük problemine merhem oluyor! Müşterilerin ellerinde mezura ile mağaza ve ev arasında mekik dokumasını ortadan kaldırıyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyen satıcılar için ise süreç oldukça zahmetsiz. CAD dosyaları, endüstriyel dizayn dosyaları veya tasarım dosyaları otomatik olarak AR için hazır hale getirilip aynı gün içinde web sitenize entegre edilebiliyor.

Yakın zamanda Türkiye’nin en büyük pazar yerlerinden biri ile çözüm ortaklığına da girdiler. Proje canlıya çıktığı zaman yine bunu duyuran ilk kaynaklardan biri biz olacağız.

AR Ayakkabı Giyim çözümü

Ayakkabı giyim, e-ticaret hacmi açısından öne çıkan kategorilerden biri. Pazar rekabetine ayak uydurmak için yenilikçi teknolojiler ile tasarlanmış bir ayakkabı giyim e-ticaret sitesi oluşturmak marka bilinirliği ve kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli. AR ile kullanıcılar ayakkabılara interaktif şekilde erişerek eşsiz bir alışveriş deneyim yaşıyor. Düşünsenize kim satın almadan önce ayakkabıyı kendi üzerinde görmek istemez ki? AR ile kullanıcılar 3 boyutlu üründen sadece birkaç tık uzakta! Bu teknolojiyle ürünler her açıdan keşfedilebilir ve kombinlerin altına hangi ayakkabının giyilebileceği kolaylıkla seçilebilir. Böylece müşteriler satın almadan önce ayakkabıyı deneyerek çok daha doğru karar verir! Satıcı da kullanıcı da mutlu bir şekilde alışverişi sonlandırır.

 

Öte yandan ART Labs, önde gelen yemek sipariş platformlarıyla tam entegrasyona sahip altyapısı ile 3D yemek görsellerini sipariş süreçlerinin önemli bir parçası haline getirdi bile.

Satışa dönüşümü artırmak ve eşsiz bir deneyim yaratmak için 3D ve AR teknolojilerini nasıl kullanabilirim?

Geleceğin teknolojisinin artırılmış gerçeklik olduğunu artık biliyoruz. Tüm bu gelişen teknolojilere rağmen eski ve sıkıcı bir çevrimiçi mağaza kullanıyorsanız zamanı yakalamak istemez misiniz? ART Labs artırılmış gerçeklik hizmetleriyle, ürünlerin çarpıcı ve gerçek boyutta 3 boyutlu modellerini ürün sayfalarınıza kolayca entegre etmenize yardımcı olacak. Artık websitelerinizi AR deneyimlerine dönüştürürken gelecekle tanışma ve geçmişi geride bırakmanın zamanı geldi.

Web sitenize 3D görseller ve artırılmış gerçeklik deneyimi eklemenin kolay olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? ART Labs bu işlemi iletişime geçtiğiniz aynı gün içinde 3 adımda tamamlayabilmenizi sağlıyor.

  1. Platforma girin.
  2. Mağazanızı bağlayın ve 3D tasarım dosyalarınızı herhangi bir formatta sürükleyip bırakın.
  3. Tüm platformlar ile uyumlu 2 satırlık kodu sitenize ekleyin. Bunu yapmak için mühendis olmanıza gerek yok.

Evet bitti! İşte bu kadar kolay. Biz de bu blog yazısına 3D görselleri kodlama yapmadan dakikalar içinde eklemeyi başardık.

Artık müşterilerinize çevrimiçi satın alma süreçleri içinde çarpıcı bir deneyim sunuyorsunuz. Sonrasında satışlarınızdaki artışı ve iade oranlarındaki düşüşü takip etmeyi unutmayın.

E-ticaretteki en iddialı oyuncu olma şansını kaçırmayın! Son bir not: ART Labs haziran ayında ABD ve İngiltere pazarındaki küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedeflediği bir Shopify AR plug-in yayınlıyor olacak. Gelişmeler için takip etmeye devam edin.

Güncel İçerikler