2017 yılında hikayesine yer verdiğimiz yerli girişim Boomset, İngiltere merkezli Hopin tarafından satın alındı

2017 yılında Kerem Baran'ı konuk ederek hikayesine yer verdiğimiz etkinlik yönetim platformu girişimi Boomset, İngilitere merkezli online etkinlik platformu Hopin tarafından satın alındı.

Kerem Baran ve Cem Kozinoğlu tarafından kurulan ve bizim de egirişim olarak 2017 yılında hikayesine yer verdiğimiz yerli girişim Boomset, İngiltere merkezli online etkinlik platformu Hopin tarafından satın alındı.

Boomset, etkinlik planlamacıları için oluşturulmuş bir “etkinlik yönetim” platformdur. Bileti satın alma sürecinden QR kod ile kapıdan hızlı geçişe ve sonrasında da etkinlik deneyiminin nasıl geçtiğiyle ilgili müşteri geri bildirimi almaya kadar çözümler sunuyor.

Hopin, Boomset’i satın alarak sanal etkinliklerin ötesine geçmeyi planlıyor. Artık karma ve yüz yüze etkinlikler için yerinde yetenekler sunan hepsi bir arada bir etkinlik yönetimi platformu haline gelme hedefi var.

2019’un ortalarında Hopin kurulduğunda girişimcilerin amacı insanların ortak deneyimler etrafında bir araya gelmesi için yeni bir yol oluşturmaktı. Aradan geçen bir kaç ayın ardından Hopin, ilk ürünleri sanal bir etkinlik platformunu piyasaya sürmüştü. Bu sistem insanların en çok önemsedikleri sohbetlere ve topluluklara fiziksel mesafeden bağımsız olarak katılabilmeleri gerektiğine dair basit ama cüretkar bir fikrine dayanıyordu.

Geçen yılki pandemi nedeniyle fiziksel etkinliklerden yoksun kalan dünyanın dört bir yanındaki insanlar, bir araya gelmenin ve bağlantı kurmanın yeni yollarını aradı. Bunu başarmanın önemli yollarından biri, Hopin etkinlik platformu gibi çözümleri kullanmaktı.

Bu amaçla Hopin, kullanıcılarına daha iyi çözümler sunabilmek adına yerinde etkinlik hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı Boomset‘i satın aldı. Bu satın alma ile Hopin, hibrit ve yüz yüze etkinlikler yeniden yoğunlaştığında, Boomset’in odaklandığı etkinlik yönetiminin başarılı yönetilmesi noktasında önemli bir adım atmış oldu.

Boomset, Kerem Baran’ın liderliğinde, sıradışı katılımcı deneyimini destekleyen, kullanımı kolay araçlardan oluşan bir takım oluşturdu. Boomset ekibiyle birlikte çalışan Hopin, bu işi müşterileri için ileriye taşımayı planlıyor. Hopin Events, bunların hepsini birbirine bağlayan tek, entegre platform olacak.

Kısacası Hopin, bu satın alma ile etkinlik organizatörlerine; her zamankinden daha fazla esnekliğe sahip bir deneyim sunacak ve ihtiyaç duydukları tüm etkinlik yönetimi araçlarını tek bir yerde birleştiren bir çözüm sağlayacak.

Güncel İçerikler