Euronet Worldwide şirketlerinden epay, Revolut’un küresel dijital hediye kartı ve ön ödemeli ürün ortağı oldu

Euronet Worldwide şirketlerinden epay, Birleşik Krallık’ın önde gelen finansal teknoloji uygulaması Revolut‘un küresel dijital hediye kartı ve ön ödemeli ürün ortağı oldu.

Revolut ile tam donanımlı ödeme sağlayıcısı epay arasındaki bu yeni ortaklık, Revolut’un üç uygulaması (Consumer, Business ve Junior) ile bir API entegrasyonu aracılığıyla 36 ülkeyi kapsayacak. Nisan 2021’den bu yana epay, kapsam dahilindeki ülkelerde yerleşik Revolut müşterilerine hem küresel hem de yerel düzeyde çok sayıda tanınmış dijital içeriğe erişim sunuyor. Bu erişim; Twitch, Ikea, Nintendo ve Spotify Premium gibi markalar dahil olmak üzere gıda, eğlence, yaşam, oyun, sağlık, ev ofisi ve ofis kategorilerinde sağlanıyor. Bu erişim sayesinde Revolut müşterileri, Revolut uygulamasından çıkmadan kolay ve sorunsuz bir şekilde hediye kartı ve dijital içerik satın alabiliyor, hediye edebiliyor ve bunları hediye olarak kabul edebiliyor. Nisan ayında hizmet sunulmaya başlayan 1. faz ülkelerine (Birleşik Krallık ve Avrupa’nın büyük çoğunluğu) ek olarak, önümüzdeki aylarda Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya gibi diğer ülkeler ve çekirdek pazarlar da kapsama dahil edilecek. Bunun yanı sıra Business uygulaması için bir genişletme, öncelikli olarak Birleşik Krallık’ta kullanıma sunulacak.

Çapraz kategorili pazar yeri ile Revolut’un dünya çapında açılımı

Revolut, şu anda dünyanın çapraz kategorili pazar yerine sahip ilk finansal teknoloji uygulaması. Bu da şirketi dünyada müşterilerine bu cazip katma değerli hizmetleri çok geniş bir yelpaze ile sunan ilk finansal teknoloji sağlayıcısı yapıyor. Bu konum, şirketin tüm kullanıcılarına sayısız avantajla birlikte dünyanın gerçek anlamda ilk küresel “tek elden finans uygulamasını” sağlama misyonunu destekliyor. Kullanıcıların doğrudan uygulama üzerinden en sevdikleri markalardan hediye kartı ve ön ödemeli ürün satın alıp gönderebilmesi gibi ek dijital hizmetler, bu misyona katkı sağlamanın yanı sıra uygulamaya yeni müşteri grupları kazandırmakta da rol oynuyor. Bu sayede mobil uygulama kullanımı üst düzeye çıkarılıyor, müşterilere daha fazla fayda sunuluyor ve müşteri sadakati artırılıyor.

Revolut’ta Ürün Sorumlusu olan Maisum Dairkee, “Müşterilerimiz ağırlıklı olarak Y kuşağı ve dijital çağ mensuplarından oluşuyor. Bu kitle de bir finansal uygulamanın cazip ek hizmetlerin yanı sıra mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunmasını bekliyor. Epay’in esnek API entegrasyonu sayesinde her iki beklentiyi de karşılıyoruz. “Epay’in API entegrasyonu yalnızca tüm müşteri ihtiyaçlarını hem yerel hem de küresel düzeyde karşılayan geniş bir ölçeklenebilir içerik yelpazesi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda uygulamadan çıkmaya gerek kalmaksızın kusursuz ve sorunsuz bir müşteri deneyimi sunuyor”, diyor.

Vizyon ve potansiyel dolu bir ortaklık

Ortaklığın kapsamı hızlı bir şekilde genişleyecek. Halihazırda planlanan 36 ülkeye ek olarak epay’in katma değerli hizmetleri, gelecekte Revolut’un uluslararası düzeyde her lansmanında standart Revolut ürün gamının bir parçasını oluşturacak. Mevcut kategorilerin sayısı da gün geçtikçe artırılacak. Mesela her iki firma da sağlık, güzellik, fitness ve moda gibi popüler kategorilere odaklanmış durumda. Bu kategorilerin ileride büyüme stratejisinde önemli rol oynayacağına inanıyoruz.

Revolut ile yapılan anlaşma, epay için çığır açan bir ortaklık

Epay’de Yazılım ve EFT Asya Pasifik Biriminden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Şirket CEO’su Kevin Caponecchi ortaklığı şu şekilde değerlendiriyor: “Teknik çözümlerimiz ve süreçlerimiz, tam donanımlı bir ödeme sağlayıcısı olarak Revolut’a tek bir API aracılığıyla katma değerli hizmetler sunmamıza olanak sağlıyor. Bu, klasik bir hediye kartı sağlayıcısı rolünün ötesine geçerek daha çok dünya çapında hizmet sunumu için bir altyapı ortağı haline geldiğimiz anlamına geliyor. Revolut gibi finansal teknoloji şirketlerinin, müşterilerinin bekledikleri veya her zaman istedikleri içerikleri sağlamalarına yardımcı olmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Revolut gibi yeni dijital ve mobil satış kanalları aracılığıyla marka ortaklarımızın 2000 ürünü aşkın mevcut hediye kartı ve ön ödemeli ürün portföyüne müşterilere ulaşmanın yeni yollarını gösteriyoruz.”

Güncel İçerikler